Hva er årsaken til Uttonet dekk?

"Toe innstilling" kan virke som en av de obskure vilkår relevante bare for ingeniører og mekanikere, men det er faktisk ganske viktig til soccer moms, forretningsreisende og alle andre som bruker en bil. Evnen til å lese dekkslitasje, herunder forhold som faner, er en viktig ferdighet som nesten hvem som helst kan skaffe seg, og det kan godt spare deg mer enn penger - det kan en dag redde livet ditt. Toe Innstillinger

Hjulene på bilen din kan se helt kvadratisk med bilen fra avstand, men de er ikke. Dekk både sitte på og gå gjennom en hel rekke kantete bevegelser: de vippe inn eller ut på toppen, gå fremover eller bakover med fjæring og vinkel innover mot hverandre, eller utover bort fra hverandre, på forsiden. Denne siste innstillingen er kjent som suspensjon er "tå"-innstillingen. "Toe-in" betyr foran på dekkene peker mot hverandre, og "toe-out" betyr at de peker bort fra hverandre.
Toe Innstillinger og Slip Angle

Du lurer kanskje på hvorfor en produsent ønsker bilens hjul å peke noe, men helt parallelt med hverandre, tross alt, som ville tilby minst rullemotstand og best drivstofføkonomi. Men dekkene fungerer best når de er litt forsinket i forhold til veien. En liten slip vinkel holder dekkene varme og slitebanen klissete, mens null vinkel gjør dem kaldt og hardt. Overskytende slip vinkler kan overopphetes dekkene på vedvarende høye hastigheter, ganske muligens resulterer i slitebanen oppløsning eller en utblåsning.
Toe Vinkel og Steering Dynamics

En annen grunn for å endre toe vinkel fra parallell er relatert til hvordan det påvirker styringen. Innstilling av suspensjonen med en tå-eller innover i vinkel forårsaker hjulene hele tiden styre mot hverandre, noe som gjør at enden av vognen mer stabil og motstandsdyktig mot brå endringer i styringen inngang. Angling dekkene fra hverandre gjør det motsatte: å øke styrerespons, men gjør den enden av bilen mer ustabil. På sitt ekstreme, kan toe-in gjøre bilen håndtaket som en dumper og nekter å snu, mens toe-out kan gjøre det darty og uforutsigbar.
Lese Feather

feathering skjer som et resultat av dekkets sideveis slip. Som dekket slår sidelengs, sliper veien på slitebanen, forårsaker den ene siden å slites fortere enn den andre. Av radialdekk som de som brukes på de fleste biler har en tendens til å rulle litt under tå overflødig, noe som betyr den siden av slitebanen med mer slitasje er den som vender mot fronten av bilen. Dekkslitasje vender mot utsiden av dekket indikerer overdreven toe-in, mens feathering vendt mot innsiden av dekket indikerer toe-out.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68440.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer