Feilsøking av en Ford 4,9 motor

Når du ikke vet nøyaktig hva du leter etter, feilsøking en motor kan konsumere mye tid. For hver banket lyd og symptom påvirke de samlede kjøring kvalitet, kan det være 02:58 symptom som fortjener etterforskning. Ford-biler er utstyrt med et verktøy som kan hjelpe. Alle Fords produsert i 1996 og senere har andre generasjon On-Board Diagnostics system. For Fords 1995 og tidligere, det er den fjerde versjonen av elektronisk motorkontroll. Verken systemet vil gi deg et eksakt svar, men de vil peke deg i riktig retning. Du trenger
Byglingstråd
OBD-II kode leser
Vis flere instruksjoner
EEC-IV selvtest i 1995 Fords og tidligere
en

Start Ford og la motoren gå så lenge som det tar å varme motoren. For å lette dette, bør du la klimaanlegget av. Når kjører temperatur er nådd, slå av motoren og åpne motorrommet.
2

Koble Self Test utgang og Self Test inndataporter med byglingstråd. STI er en enkelt port på en wire, og STO er en multi-sided hub med seks plasser. De vil være ved siden av hverandre og i bakkant av motoren. Den ene enden av jumperen må gå inn i STI, og de andre må gå inn i STO er nederst til venstre jording sporet.
3

Slå Ford motor på, men la motoren uncranked og av. Vent til check engine lyset å begynne å snu på og av. Intervallet av lys representerer en diagnostisk kode. For eksempel vil EEC-IV kode 32 være tre lys etterfulgt av to kortere lys. EEC-IV kode 48 vil være fire lysene fulgte åtte kortere lys. Det vil alltid være noen sekunder pause mellom hele kodenumrene. Skriv alle kodene ned.
4

Slå opp Fords EEC-IV koding forklaringer på nettet. Du vil raskt oppdage at Ford brukerveiledningen ikke inneholder denne informasjonen. Hvis du vurderer en masse DIY vedlikehold for din Ford, bør du kjøpe en Haynes Repair Manual for din modell og år. Denne håndboken vil ikke bare ha for EEC-IV koder oppført, men vil også tilby detaljerte reparasjon beskrivelser. Kopier forklaringene ved siden av tallene du skriblet ned i trinn tre.
5

Begynn på toppen av listen, og undersøke deler av motoren som korresponderer med EEC-IV lys koder. Kryss av koder når du vet de er ikke en del av de problemene din Ford er for tiden opplever.
OBD-II Diagnostics for 1996 Fords og senere
6

Koble OBD -II-kode leseren til Fords diagnostiske stikkontakt. Dette Data Link Connector skal bli avdekket, lett tilgjengelige, og under dashbordet, i den generelle delen av rattstammen, gasspedalen, eller panseret utgivelsen. Hvis du ikke finner DLC uttaket, ta kontakt med din kode leser håndbok for konkrete forslag.
7

Aktiver kode leser. Du kan eie en strekkodeleser som vil slå den seg på når den gjenkjenner en forbindelse med din Ford. Kodeleserne også fungere litt annerledes etter merke, så alltid bøyer seg for den trinnvise instruksjoner i leserens manualen.
8

Slå Fords elektriske systemet på. Noen kode leseren kan også kreve at du starter motoren også. Vent til kodeleseren å automatisk hente problemer og ventende koder. Noen lesere vil ikke gjøre dette og vil kreve at du oppgir kommandoen for hånd.
9

Slå opp forklaringene på OBD-II koder hentes. Din håndboken kan ha kodene universelle for alle OBD-II kompatibel kjøretøy, men det kan ikke tilby Fords supplerende koder. Din Fords manuelle vil ikke ha disse kodene heller. Ser de opp på nettet. Lag en liste over koder og forklaringer. Plasser feilkoder på toppen, og ventende koder nederst. Feilkoder er ansvarlig for check engine lyset går av, så alltid undersøke dem først.
10

Feilsøking Ford motor med listen over koder som en veiledning. Arbeid deg nedover listen til du har sjekket hver koden du hentet fra systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66629.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer