Hvor å Test en Wheel Speed ​​Sensor

De fleste biler i dag har blokkeringsfrie bremser. Hjulet fartsmåler arbeider i forbindelse med anti-bremsesystem ved å tolke rotasjonshastigheten av dekket gjennom et magnetisk signal. Hjulet fartsmåleren kan fortelle om et dekk stopper å rotere eller låser seg, og det sender signalet til den anti-bremsesystem slik at den kan avlaste presset og la hjulet til å snurre. Wheel hastighetsgiver montere på hvert hjul for å ta opp individuelle hjulhastigheten, og aktiverer et signal etter at bilen kjører i ca 3 til 5 mph. Siden signal sender en elektronisk puls, kan du teste hjulet speed sensor med et multimeter. Du trenger
Eiers reparere manuell
Floor jack
Jack står
Tire jern
Assistant
Digital Multimeter
Flying fører
Momentnøkkel

Vis mer Instruksjoner
en

Parker bilen og slå av motoren med giret i "Park" eller nøytral. Sett i nødbremsen.
2

Finn din bilens hovedsikring blokk. Se i bruksanvisningen for sin plassering. Se i motorrommet, førerens side kick panel eller i hanskerommet. Fjern sikringen blokk lokket og finn ABS sikring. Kontroller at glødetråden inne i sikringen vises intakt, bytt om nødvendig
3

Løsne tappene på alle fire hjul med dekk jern - ikke fjern lug nuts.. Løft fronten på bilen med et gulv jack og sted to bukker under rammen i nærheten hvert hjul. Løfte og støtte den bakre del av kjøretøyet på samme måte. Fullfør fjerne alle mutrene med dekk jern, og deretter sette hjulene til side.
4

Slipp nødbremsen og sette girspaken i nøytral. Sett deg ned under forhjulet godt og se etter en ledning som kommer fra hjulet speed sensor montert på rotoren, CV joint eller hjulet hub. Det vil se ut som en liten plastboks. Ledningen vil føre opp gjennom fender godt. Koble fra ledningen på kontakten ved å trekke det fra hverandre med fingrene. Se på de to-pinners kontakt.
5

Still et multimeter for å måle motstand (ohm). Plasser hver sonde av multimeter på hver pinne inne i kontakten. Koble den til enden av ledningen som kommer fra sensoren. Legg merke til ohm lesing på måleren. Ha en assistent manuelt rotere hjulet hub så fort han kan mens du holder sondene på plass. Se om de ohm nummeret endres for å snurre hjulet. Enhver endring i ohm indikerer en god forbindelse til sensoren. Ingen endring indikerer en ødelagt eller kortsluttet hjulsensor wire.
6

Slå multimeter innstilling til volt skala, 10 volt maksimum. Sett inn en flygende bly mellom de to ledningstilkoblinger. Flying leads har extensions som kobles inn i kvinnens side og motsatt mannlige siden, med noen bart metall utsatt, slik at du kan undersøke både ledning sider med jack tilkoblet. Plasser en leder fra multimeter på ett flygende bly, og den andre proben til andre flygende bly.
7

Har din assistent vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon. Se på spenningen lesing på måleren. Normal spenning vil ligge mellom 5 og 12 volt, avhengig av ABS-spesifikasjonene. Se i bruksanvisningen for det nøyaktige antallet. Med nøkkelen fortsatt på, har assistenten rotere hjulnavet igjen. Hvis du ser at spenningen endres, hjulet speed sensor fungerer riktig. Hvis spenningen ikke endrer du har defekt sensor.
8

Sjekk resten av hjulet hastighet sensorer på hvert hjul med dette samme prosedyre. Noen forskjell i ohm eller spenning målinger på et hjul indikerer enten et ledningsbrudd, kort eller en defekt sensor. Vær sikker på å koble til alle hjulet speed sensor knekt når du er ferdig. Monter hjulene på bilen og bruke et dekk jern til delvis stramme alle hjulmuttere. Bruk gulvet jack å løfte bilen og ta ut jack stands. Bruk en momentnøkkel til å stramme alle hjulmuttere til produsentens spesifikasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66630.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer