O2 Sensor Failure i en 2003 G35

Nissan gjorde slags en merkelig trekk når de bestemmer seg for å selge sin nye-for-2003 V35 til nordamerikanske kunder, ikke så mye i å selge den, men mer for å kalle det en Infiniti G35. Kjent for resten av verden som Skyline, spilte Nissans nyeste flaggskip bil vertskap for alle sine nyeste teknologier og innovasjoner. Samt noen gamle - som oksygen sensorer. O2 Sensor Funksjon

oksygen sensorer på en G35 arbeidet mye som O2 sensorer på noen annen bil. En O2-sensor er i hovedsak en kjemisk generator, ved hjelp av en hul zirkoniumdioksyd «fingerbøll» for å generere elektrisitet. Innsiden av hylsen er forbundet med luften utenfor gjennom sentrum av den O2 følerlegemet; utsiden av hylsen stikker ned på innsiden av eksosrøret. Når det zirkoniumdioksyd blir svært varmt overføre elektroner gjennom den fra siden med mer oksygen (vanligvis luft utenfra) til siden med mindre oksygen (innsiden av eksosstrømmen). Sensoren produserer omtrent en volt når blandingen er drivstoff veldig rik, nesten ingen spenning når det er mager, og ca 0,45 volt når oksygen-til-fuel ratio er normalt.
O2 Sensor Steder

G35 har fire O2 sensorer og fire katalysatorer. Like etter eksos manifolder på G35 V-6 er et par katalysatorer - en for hver manifold. De første O2 sensorene sitter mellom katalysatorer og motoren, det andre paret skruer inn i eksosrør mellom første og andre omformere.
O2 Sensor Feil
< p> O2-sensorer kan svikte på en rekke måter. Oksygensensorer vanligvis reagere svært raskt på endringer i oksygeninnholdet i eksosen, over tid, vil sensoren reaksjonstid sakte og ikke klarer å reagere uten store endringer i oksygeninnholdet i eksosen. Dette tvinger datamaskinen til å gjøre store endringer i innsprøytningssystemet å holde ting nominelt, i stedet for de mer-typiske mindre endringer. For det andre G35 er O2 sensorer bruker små varmeelement pads til raskt å få zirkonia opp til driftstemperatur. En oppvarming krets svikt vil føre til at sensoren til å mislykkes før den varmes opp. Da har du din standard ledning shorts og andre mindre funksjonsfeil som kan forstyrre elektriske strømmen til datamaskinen.
First O2 Sensor Failure

overvåke De første O2 sensorene den rå eksosen kommer ut av motoren, noe som betyr at det er datamaskinens primære øye med hva som skjer i sylinderne. Hvis den første O2 sensor bremser ned på grunn av aldring, er datamaskinen ikke sannsynlig å legge merke til med en gang. Du legger kanskje merke en liten tap i effekt og drivstofføkonomi, men bilen skal kjøre godt før sjekken-engine lyset kommer på. Etter det, vil maskinen som standard en sekundær program kalt "open loop." I open loop-modus, ignorerer datamaskinen helt O2 sensor og bruker sin beste gjetning å modulere bensininnsprøytning. Definite strømbrudd vil føre til og utløse datamaskinen koder for å indikere hvilken type O2 sensor svikt.
Second O2 Sensor Failure

andre O2 sensorer bank overvåker katalysatorer til sørge for at de fungerer som de skal. Teknisk sett gjør bilen ikke trenger katalysatorer eller andre O2-sensorer - men Nissan sørget for at datamaskinen ikke vet det. Hvis O2 sensor går ut, vil datamaskinen gå inn i "limp home" modus. Limp home modus er en ond, skummel og direkte luguber middel for utpressing designet for å gjøre livet vanskelig før datamaskinen er sikker på at bilen ikke spyr rå hydrokarboner i miljøet. I G35 sak, det betyr å begrense motorturtallet til 2500 og toppfart til 62 mph. Ikke sakte nok til at du farlig på motorveien, men kjedelig nok til at du angrer på å komme ut av sengen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68726.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer