Hva er årsakene til Front End Sutre på Road Speed ​​i en 2002 KIA Sedona?

Kia introduserte sin Sedona minivan i 2002. Denne minivan kom i to utstyrsnivåer: EX og LX. Begge trim nivåer kom utstyrt med en 195-hestekrefter, 3,5-liters V-6. Over tid, kan Sedona utvikle en klynking eller brummer fra fronten. Denne lyden kan være forårsaket av mange ting, hvorav noen er mindre problem og andre som er langt mer alvorlig. Dekk

Dekk slites ut over tid, og noen ganger de slites ut i ujevne mønstre. En av disse mønstrene er når slitebanen blir hakkete. Denne choppiness kan være forårsaket av noen ting, men det er vanligvis på grunn av dårlig innretting eller mangel på dekkets rotasjonsretning. Den choppiness fører til en nynner eller klynking lyd fra fronten. Den enkleste måten å finne ut om dette er ditt problem er å rotere dekkene foran til bak. Hvis støyen beveger seg bakover, så du vet at dekkene problemet.
Hjullagre

er Hjullagrene på front end tillate hva forhjulene å rotere fritt. Over tid kan disse lagrene miste sin smørefett eller bli forurenset. Når dette skjer, vil lagrene begynner å gjøre en klynking eller sliping lyd fra fronten. En enkel måte å sjekke om de fremre lagrene er problemet er å lytte til en økning i lyd når du slår bilen i én retning. Mens lagrene er ikke nødvendigvis lett å erstatte, dette er ikke en større reparasjon.

Bremser

Bremsekalippere bruke en firkant-cut O-ring inne målepunktet å trekke bøylen tilbake når bremsepedalen slippes. Som kjøretøyet aldre, kan bøylen ikke trekke fullt og la bremseklossene til lett gni rotorene. Dette rubbing kan opprette en klynking eller summende lyd fra fronten. En enkel måte å sjekke dette på er å røre foran felger etter kjøring. Hvis en av felgene er betydelig varmere som de andre, sjansene er bøylen stikker.
Drivakslene

2002 Sedona er en forhjulsdrevet minivan og har en fremre drivaksel på begge sider av kjøretøyet. Disse akslene har fett på innsiden av dem å holde de bevegelige delene godt smurt. Over tid, kan gummistøvler som holder fett sprekke, slik at fett å sive ut. Mangelen på fett kan skade aksel bevegelige deler forårsaker en svak klynking lyd fra fronten. Den beste måten å diagnostisere dette på er å heve fronten av bilen, og inspisere gummistøvler på akslene.
Transmission
p Dette er det verste stedet å ha en klynking lyd fra. Motoren har en distinkt lyd som kommer direkte fra motorrommet. Transmisjonen er avhengig av periodiske oljeskift for å holde fluidet frisk og ren. Over tid kan gamle væsken mister sine smørende egenskaper, forårsaker indre overføring skade. Denne skaden resulterer noen ganger i pipende lyd fra fronten av kjøretøyet. Den beste måten å sjekke for overføring skader er å trekke til transmisjon peilepinnen og kontroller væske for et par ting: metallic rusk, nesten svart i fargen, klissete eller en brent lukt. Hvis noen av disse tilstandene finnes, finnes intern overføring skader og en dyr girkasse overhaling er vanligvis nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67218.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer