Slik feilsøker kuleledd

The automotive kuleledd bruker en ball og socket arrangement nesten identisk med et menneske skulderleddet. Kuleledd tillater rotasjonsspel mens du holder en tett skjøt mellom styreledd og kontroll arm. Kontrollen arm tillater vertikal bevegelse mens kuleledd svinger med rattet. Den nedre Ballen har til å støtte hele vekten av den fremre ende samtidig som hjulene på en sann og rette spor. Den øvre kuleledd bistår med å holde den riktige hjulet justering, men bærer en mye lettere last. Feilsøking kuleleddene krever noen spesielle kunnskaper og få verktøy. Du trenger
Floor jack
Jack står
Tire Iron
Socket sett og skiftenøkkel
End fastnøkkel
Dial indikator
Vis mer Instruksjoner

1.

Kjør kjøretøyet til en parkeringsplass eller sted som har fartsdumper. Kjør over fartsdumper sakte, lytte til alle typer clanking, clunking eller pipende støy. Variere hastigheten litt og vri hjulet mens bilen løfter opp på kronen av brak. Prøv forskjellige kombinasjoner av rulle over brak i forskjellige vinkler og svaiende rattet frem og tilbake. Tørre eller slitte kuleledd vil gjøre metall mot metall lyder som alltid kommer fra fronten suspensjon.
2

Sett bilen i park eller nøytral med i nødbremsen engasjert. Åpne panseret. Koble den negative batterikabelen på innlegget sitt. Løft fronten på bilen med gulvet jack og plasser en jack stå under rammen i nærheten av hver forhjulet. Bruk en butikk lett å inspisere gummistøvler på øvre og nedre kuleledd. Kuleleddene feste til de store trekantede kontrollgruppene. Hvis gummistøvler vises flat eller kollapset det betyr at de har mistet fett på innsiden. Kuleleddene bør byttes ut.
3

ut om kuleleddene har indikatoren pins stikker ut av sin ball boliger. Indikator kuleledd er innført på enkelte modeller og gjør av kjøretøy. Se i bruksanvisningen for å finne ut om dette er sant for ditt kjøretøy. Indikator pins slitasje når ballen bærer inne i kontakten. Pinnen har enten bare en liten del stikker ut eller ikke vil være synlig i det hele tatt

Inspiser bunnen nagle eller bolt festing av kuleleddene;. De bør ikke bli ødelagt eller mangler. Overdreven pytt og suspensjon feiljusteringsverdier resultater i manglende eller ødelagte festeboltene eller nagler.
4

Løft bilen med gulvet jack og plasser en jack stå direkte under den nedre kontroll arm. Pass på at hjulet ikke berører bakken eller kontakte rammen. Sett måleuret på bakken og justere dial arm å hvile mot felgen på sitt laveste punkt. Rock hjulet for hånd inn og ut for å få måleuret lesning for horisontal bevegelse i øvre og nedre kuleledd. Avlesningen skal ikke overstige produsentens spesifikasjoner. GM kuleledd, for eksempel, kan ikke overstige 3,18 millimeter. Et høyere tall indikerer for mye lek og krever kuleledd erstatning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65624.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer