Hva gjør du hvis Motor oljesøl på motoren

Motor oljesøl er ikke så uvanlig som du kanskje tror,? Faktisk mange motorer har en viss mengde av ting der de ikke burde. Seal og pakning lekkasjer og utilsiktede utslipp under fylling skje hver dag, og sjelden til de resulterer i noen stor katastrofe. Olje Basics

Selv syntetisk motorolje er for det meste mineralolje etter volum, noe som betyr at de opererer som de fleste andre hydrokarboner når de utsettes for nok varme. Motorolje vil brenne akkurat som bensin eller parafin, det bare brenner mye tregere og krever høyere temperaturer for å antennes. Generelt sett faller flammepunktet for motorolje (den temperaturen hvor det fordamper og danner en antennelig gass) mellom 390 og 400 grader Fahrenheit, selvantennelse (temperaturen der det vil ta fyr uten annen tennkilde) for slike tunge olje lander på ca 750 grader.
Konsekvenser av utslipp
p Hvis motoren olje lander på noe som overstiger Flashpoint, vil det bare røyk og danner en antennelig gass. Imidlertid krever denne gass tilstedeværelsen av en åpen flamme, og vil mer enn sannsynlig gå ut hvis flammen gjør. Odds er best at oljen ikke vil antennes med mindre den berører eksosmanifolden eller katalysator, og selv da er det ingen garanti for at disse overflatene vil overgå sin selvtenningstemperaturer.
Hva å gjøre
p Hvis du kan tørke av olje av eller suge den opp med en fille, så det er best å bare la den sitte der og stivne til slam. Litt såpe og oppvaskmiddel vil ta bil av rester, forutsatt at du kan få til det. Hvis du ikke kan komme til oljeutslipp, og deretter holde et brannslukningsapparat hendig og starte bilen. Tomløp med panseret opp og brenne bort oljen mens du holde vakt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68138.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer