Sjekk motoren lys P0440 på en 1996 Sunfire

Tro det eller ei, er bilens gasskappe faktisk en del av sitt utslipp system. Pontiac Sunfire og sin Chevy Cavalier søster kjøretøy bruker samme type utslipp systemer som de fleste GM biler gjør, og dette datastyrt system vet når noe er gått galt med fordamping utslipp system. Tilstanden er noe du ønsker å ta opp så snart som mulig, i motsetning til de fleste utslipp systemer, det EVAP faktisk gjør noe som du vil sette pris på hver gang du kjører bilen. Instruksjoner
en

Ta bilen til en kvalifisert tekniker og sørg for at motoren koden som vises er den eneste som vises. GM OBD-II-koden P0440 indikerer en EVAP (gassutslippene) systemsvikt. Den EVAP forhindrer utslipp av drivstoffdamp fra kjøretøyet, enten på utsiden av kjøretøyet eller gjennom motoren. Eldre biler hadde ingen slike system, men EVAP system på din bidrar til å øke gass kjørelengde og redusere utslipp.
2

Kontroller gasskappe å sikre at det er tetting og fungerer. Gasstanken bør forbli under konstant vakuum, som forsegler gasskappe og holder drivstoffdamper inne. Den enkleste måten å teste din gasskappe er å fylle bilen opp, kjøre den til ca en halv tank, og deretter fjerne hetten. Du bør høre et whoosh av luft kommer inn i tanken, hvis du hører ingenting, da lokket ikke er tette skikkelig
3

Ta bilen til en sertifisert utslipp inspeksjon butikk og. teste dem har bilens trekull canister. Selv om ingen vil foreslå unødvendig å betale en butikk å gjøre noe du kan gjøre selv, dette er dessverre ikke noe du kan sjekke selv. I noen tilfeller kan du komme unna med bare å trekke linjene går til beholderen og koble alle linjene av med store bolter. Du kan kjøre bilen for å se om lyset slukkes, men åpenbart at du ikke ville la det i en slik tilstand, som det ville være ulovlig.
4

Koble fra batteriet for å resette motor koder , koble den til og kjøre bilen. Hvis du allerede har jobbet med gasskappe og trekull canister, så har du en EVAP spyleventil problem, det er den eneste igjen i bilens EVAP system som kan gå galt. Selvfølgelig vil deaktivere trekull canister sannsynligvis eliminere det problemet også. Hvis du evap systemproblemer fremdeles ikke går bort, kan du gå til din lokale GM forhandler og kjøpe en ny ventilert gasskappe. Som vil tillate luft inn i tanken, men ikke ut igjen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68374.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer