Hvordan finne og løse en EVAP Leak

Kjøretøy drevet på offentlige veier må vanligvis passere utslipp tester før bilen kan registreres med staten bosted. Utslipp utstråler fra bilens eksosrør. Dampene er biprodukter av bensinen forbrenning i motorens. Hvert kjøretøy er utstyrt med et system kalt EVAP (Fordampingsutslipp Control System) for å redusere utslippene slippes inn i Jordens atmosfære. Imidlertid kan EVAP system krever feilsøking hvis den oppdager en lekkasje. Du trenger
røykmaskin Tester
UV (ultrafiolett) lys
2 Bil Jacks
2 Klossbremser
Vis flere instruksjoner
en

Bekreft at bensinlokket er ordentlig strammet inn på gasstanken inngangspunkt. Den EVAP systemet omfatter drivstofftanken. Som et resultat, er en løs gasskappe oversatt av EVAP systemet som en lekkasje, forårsaker "Check Engine" lys til å lyse.
2

Løft bilens front end med to bil knekt. Blokker bakhjulene for å forebygge eventuelle glidning.
3

Finn EVAP tjeneste port adapter innenfor motorens kupé. Vanligvis er porten nær motorens foran på passasjer siden. Havnen har en ventil og tilførselsslange stikker utover.
4

Plasser røykmaskin testeren slangen inn i tjeneste port adapter. Slå på røykmaskin ved å velge "Test" modus.
5

La røyken å fylle EVAP system i ca 60 sekunder.
6

Inspiser EVAP system ved å kjøre UV-lys på tvers av bilens underside, som følge av systemets bane fra motorrommet til den bakre drivstofftanken. Den UV-lys vil lyse opp eventuelle lekkasjer langs systemet siden det reagerer med røken. Som røyken ut gjennom en lekkasje, vil UV-lyset viser et tydelig sky av luft.
7

Skift lekker eller sprukket slange i EVAP system. I tillegg, reparere eller erstatte eventuelle EVAP purge ventil som kan avgi gasser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68373.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer