Symptomer på en Broken Timing Chain

Det er to hovedtyper av tilkoblinger som brukes i bilmotorer å synkronisere driften av ventilen tog med rotasjon av veivaksel. Mindre import biler har en tendens til å bruke gummi og glassfiber tannremmer å gjøre denne forbindelse, mens større amerikanske biler oftere bruke metall kamkjeder. Uavhengig av den type som benyttes, symptomene på en brukket timing kjede eller belte er like fordi de begge har samme funksjon. Motorstopp

timing kjeden som har brutt helt vil ikke lenger koble veivaksel til kamaksel. Dette vil resultere i kamakselen ikke lenger å åpne og lukke ventilene, og motoren vil ikke løpe. Dette er vanligvis lagt merke til som en plutselig svikt i motoren under drift som om motoren plutselig ble stengt av. Forsøk på å starte på nytt et kjøretøy etter at timing kjeden har brutt vil være mislykket.
Dårlig kjører

En ødelagt timing kjeden kan skape slakk i forbindelsen mellom veivaksel og kamaksel . Dette vil føre til at ventilene til å åpne og lukke senere enn de burde, noe som reduserte forbrenningskammeret press og ufullstendig tenning av drivstoff og luft blanding. Resultatet er feiltenning og grov tomgang på motoren.
Redusert effekt

timing kjeden som har strukket nok til å hoppe over et par tenner på tannhjulet vil ikke tillate forbrenningskammeret å trekke i riktig mengde drivstoff og luft blanding, fordi ventilene ikke skal åpne og lukke til rett tid. Dette fører til en betydelig reduksjon i strøm og reduserer respons fra motoren til innspill fra gasspedalen.
Støy

En ødelagt timing kjeden kan flytte rundt overdrevet og kontakt timing kjedekasse, eller hopper rundt på sveiven og kamaksel tannhjul forårsaker rallende og banke støy som kommer fra fronten av motoren. I alvorlige feil på noen motor modeller, vil en brukket timing chain føre til at ventilene å komme i kontakt med stemplene, noe som resulterer i svært høyt banket og banging støy, katastrofale motorsvikt, og ødeleggelse av ventiler og stempler.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65139.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer