Hvorfor har min Forgasser et vakuum lekkasje på Manifold?

En bil forgasser sprer en målt drivstoff-luft blanding inn i inntaket manifold for formålet med forbrenning. Tetningen mellom forgasser og inntak manifold må være helt lekk og trykkfast. Hensikten er å opprettholde den korrekte andelen av brennstoff og luft inn i kamrene avfyring. En manifold lekkasje kan forårsake overflødig luft inn i brennkammeret, noe som fører til en ekstra-mager blanding, forårsaker dårlig ytelse og overoppheting. Ulike grunner står for inntak manifold lekkasjer på forgasseren, og en kompetent DIY reparasjon person kan innskrenke den eksakte årsaken til funksjonsfeil. Festeboltene

En av de vanligste områdene av et inntak manifold lekkasje innebærer forgasseren hold-down bolter i området der de går inn i toppen av manifold. To-fat forgassere har vanligvis to bolter som holder forgasseren base, mens de større 4-fat forgassere har fire bolter. På grunn av motorens vibrasjoner og metall stretching, kan boltene løsne, åpne opp et gap mellom forgasseren pakning og manifolden overflaten. Den enkleste middel innebærer fjerning og rengjøring av boltene, så re-momenttrekking dem til produsentens spesifikasjoner
pakning

annet område av bekymring innebærer tilstanden til forgasseren-til- inntak manifold pakning. Forgasser basen pakninger kan svekkes på grunn av alder, varme, drivstoff suge og vakuum sug. Noen forgasser basen pakninger har laminert konstruksjon består av en asbest lag mellom å tynne metall pakning skjold, som er utsatt for delaminering og forvitring. Den enkleste middel innebærer rengjøring av manifold og forgasser kontaktflater og installere en ny pakning.
Metal Stretching

Metal strekking av enten manifold anleggsflaten (spesielt aluminium), eller legering forgasseren basen anleggsflaten, resultater når de hold-down bolter har blitt moment enn produsentens spesifikasjoner. Over-boltene er strammet til kan produsere oppover bøye av forgasserhuset eller trekke hjørnene opp fra manifolden tilpasningsflate, noe som resulterer i et vakuum lekkasje. Reparasjonen prosedyren innebærer resurfacing både paring flater, deretter installere nye bolter og en pakning.
Air Cleaner Hold-down Bolt

Air rengjøringsmidler som har enkle hold-down bolter på topplaten av luften renere boliger kan bli for stramt, forårsaker et vakuum lekkasje. Overstramming av bolten trekker den nedre halvdel av forgasseren luft horn oppover, skaper et mellomrom mellom den og forgasseren spjeldhus. Denne typen vakuum lekkasje blir ofte forvekslet med en manifold lekkasje, er likevel svært vanskelig å diagnostisere siden lekkasjen oppstår litt høyere opp enn manifold overflaten.
Heat Expansion-Sammentrekning

motorblokken utstråler varme opp gjennom topplokk og inn i inntaket manifold. Den konstante oppvarming og kjøling effekt som resulterer fra motoren oppvarmingen deretter avkjøling i løpet av ikke-operasjon, strekker manifolden metall opp og ned hele tiden. De gjentatte strekker fordreier kontaktflaten på inntaket manifold, ødelegge forseglingen evne. Gjenoppstår eller erstatte manifold for å løse problemet.
Sprekker

Sprekker i inntaket manifold, på grunn av altfor strammet bolter eller støpefeil i metall, kan forårsake en manifold lekkasje i forgasseren basen. Sprekker vanligvis forplante rundt de tynne Bolt hull tråder nærmeste inntak manifold viktigste havnene, og kan fremstå som enkle lineære sprekker, eller som edderkopp-webbing sprekker. Sprekker kan også stamme fra skruehullene i forgasseren basen metall, selv om det ikke er like vanlig som inntaksmanifold sprekker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68273.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer