Grunner for røyk og vann for å komme fra eksosrøret

Biler kjøre på en forbrenningsmotor, hvor en brennbar væske er tent i motoren sylindere, presser stemplene og slå av motoren. Når stempelet er blitt skjøvet, blir røyk generert skjøvet ut av bilen gjennom eksossystemet og til slutt gjennom eksosrøret. Det er ikke uvanlig å se vann og røyk som kommer ut av halerøret for en rekke grunner. Kondens

En årsak til vann som kommer ut av eksosrøret, spesielt på tidlige morgener, er enkel kondens. Over natten eksossystemet er metall blir avkjølt til den omgivende temperatur. Når du starter bilen, blir det raskt mye varmere enn luften som omgir den. Resultatet er kondensdannelse rundt og inne i eksosanlegget og eksosrøret. Denne væsken blir deretter presset ut med eksosen og gir inntrykk av at bilen lekker vann.
Water Vapor

Når motoren slås over raskt, kan det fordrive det som synes å være uvanlig røk som kommer ut av halerøret. Dette er mest sannsynlig damp fra eksosmanifolden varme opp og fordampe væsken kondens som kan bygge opp i eksosanlegget. Hva du kan se er vanndamp blir utvist fra eksosrøret.
Smoke Mens Running

eksosanlegg er laget for å bære eksos, eller røk fra forbrenning som allerede har blitt brukt av stemplene i motoren og ut gjennom eksosrøret. Mens eksos er vanligvis ikke opplagt som det er utvist fra bilen, særlig hvis bilen er utstyrt med katalysator, hvis temperaturen er kjøligere, kan eksosen bare være mer tydelig. Dette er den samme effekten som når du kan se pusten når det er kaldt ute.
Hvit eksos ved normal driftstemperatur
p Hvis eksosen er konsekvent sender ut hvit røyk når det ikke er kaldt ute, og fortsetter eller starter etter at motoren har vært i gang en stund, kan det være et problem med motorens kjølesystem. For å være sikker, bør du ta kontakt med en mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66042.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer