Hva er årsaken til midtelektroden å Sprekk på en tennplugg?

Tennplugger er allestedsnærværende nok til å bli tatt for gitt, og enkelt nok i utseende til svik mot sine iboende svakheter og skjulte kompleksiteten. Sprukne plug isolatorer er ikke det vanligste problemet der ute, i hvert fall ikke for de fleste, men de indikerer noe problem i behov for oppmerksomhet i motoren. Deler av en Spark Plug

Mest tennplugger består av tre deler. Starter fra innsiden og ut, starter en tennplugg av som en del av svært tykk metalltråd som strekker seg fra topplokket hvor plug-ledningen kobles gjennom til bunnen tuppen av en tennplugg. En keramisk isolator om 1/8-tommers tykk omgir midtelektroden wire, og holder den isolert fra ytre i metall. Når positive strøm passerer gjennom sentrum wire, hopper det et lite gap mellom ledningen tips og bakken stropp kategorien festet til metall på pluggen, som selv begrunnelse til topplokket.
sentrum Isolatør

Når du ser ned på tuppen av en tennplugg, vil du se at det er faktisk en liten åpning eller kanal rundt hvite keramiske isolator og den ytre kroppen av pluggen. De keramiske brukes i en tennplugg er en god elektrisk isolator, men ganske dårlig på isolerende mot varme, noe som betyr at den lett absorberer og overfører forbrenningsvarme fra metallet, spiss og inn i topplokket via plugglegemet. Den hvite delen du ser sprekker er ikke metallspissen, er det den keramiske isolasjonen rundt elektroden.
Plug Heat Ranges

Du lurer kanskje på hvorfor det er et spor rundt den keramiske isolator, hvorfor det ikke strekker seg bare helt til tuppen av elektroden. Midtelektroden trenger en viss mengde varme for effektivt å fremstille en gnist, i praksis, de varmere jo bedre opp til det punktet at elektroden smelter. Sporet tjener som en stemmegaffel hjelpemiddel for å redusere eller øke varmeoverføringen fra pluggen til hodet. En dypere groove betyr en varmere-kjører plug and høyere varme range, og en grunnere groove betyr en kaldere plugg og en lavere varme rekkevidde.
Varmeskader

Ceramic er ganske solid ting fra en termisk ståsted, men det kan bare ta, men så mye stress før den sprekker. Tre ting vil føre til varmeskader: en svært mager drivstoffblanding, svært høye temperaturen i forbrenningskammeret, og presset som følge av bruk av en turbo, kompressor, lystgass eller høy kompresjon stempler, og bruker også "hot" av en plugg for motor. Dette er en viktig del av tuning høytytende motorer, der det handler om å velge riktig varme-range plug er ofte et spørsmål om prøving og feiling.
Fortenning og detonasjon

keramiske brukes i tennplugger er akkurat som de fleste andre keramiske i at den ikke reagerer godt å hamre-lignende vibrasjonsfritt. Motor knock, ping, pre-tenning eller detonasjon - kalle dem hva du vil, men alle sender sjokkbølger spretter rundt sylinderen. De kraftige bølgene har om effekten du forventer at de skal ha på knuse-utsatt keramikk, og skape et avslørende slags skade på isolator og elektrode. Mens varme-indusert skade vil ofte føre til en eller flere små hårfine sprekker i isolasjonen, vil bankeskade bryte av store biter av isolasjonen.
Andre skader

Merkelig nok, skade under produksjon, shipping og isolasjon er ganske vanlig der sprakk isolatorer er bekymret. Når du installerer og ettertrekking pluggene, mekanikere har en tendens til å glemme at de arbeider med hva som utgjør en ring av glass i et metall skall. Slippe ut kontakten på et betonggulv og over-momenttrekking den under installasjonen vil bryte isolasjonen, som vil under-momenttrekking pluggen. Sistnevnte vil bryte isolasjonen ved å svekke varmeoverføring inn i varmen, og dermed konsentrere energi på isolasjonen og forårsaker den til å kjøre varmere enn det burde. Vann lekker inn i sylinderen vil også knekke pluggen, knuste den keramiske ved at den raskt kjølig og kontrakt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68608.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer