Hvordan teste PCM kretser

Din drivverket kontroll modulen er designet for å indikere at det finnes mange forskjellige feil i motoren din. Avhengig av bilens året, merke og modell, kunne PCM være på flere ulike steder: i motorrommet, i panelet sammen passasjerdøren, i panelet under hanskerommet eller under teppet nær en av setene. For å finne ut den spesifikke feil, feste en kode skanner til bilens kode skanner og ta kontakt for å finne ut hva koden betyr med hensyn til PCM funksjoner. Du trenger
Ratchet sett
kode skanner
Penn eller blyant
Papir
Vis flere instruksjoner
en

Sett skanneren i porten som kobles til bilens datasenter. I mange merker og modeller, finner du dette under rattet eller i motorrommet på førersiden. Men må du ta kontakt med bilens manual for nøyaktig plassering, da det varierer veldig etter merke og modell.
2

Slå motoren på og trykk "Les" eller "Scan" (avhengig av modell) på skanneren. Du kan se bare én kode, eller du kan se flere. Skriv dem alle ned. Deretter åpner du håndboken som fulgte med skanneren for å se hva kodene betyr. Hvis PCM kretser fungerer som de skal, bør kodene være nøyaktig. Men om skanneren gi deg koder for komponenter som er tydelig jobber riktig, kan de PCM kretser være feil.
3

Hekt av kabelen som går til minuspolen på batteriet. Berør en metallgjenstand mens du holder føttene på bakken for å jorde deg selv. Fjern PCM fra maskinvaren holder på plass, bruker skralle sett. Ta av dekselet på baksiden av PCM og se på kretsene. Noen svarte flekker på brettet tyder kretser som har brent ut. I dette tilfellet, trenger du en ny PCM.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68356.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer