Knock Støy i en Detroit Diesel Series 60

Introdusert i 1987, den første Detroit Series 60 motoren var et avvik fra sine forgjengere på mange måter. Dens overliggende kamaksel økt flyt gjennom hodet og drive-by-wire throttle gjort det den aller første roadgoing lastebilmotoren å utnytte fulle elektroniske kontroller. Mens 60 avanserte teknologi gjorde bidra til å gjøre det en elskling blant sjåfører og mekanikere i flere tiår, er det ikke fritt for de problemene som plager alle dieselmotorer uavhengig av vintage eller design. Normal Clatter

Series 60 er ikke den mest bråkete diesel på jorden, men det er fortsatt en diesel. Dieselmotorer operere i en konstant tilstand av detonasjon, som ikke er så nøyaktig eller hurtig som gnisttenning. En dieselmotor komprimerer sitt drivstoff til tenning i stedet for raskt å blinke det å boom med en gnist. Alle dieselmotorer operere under en viss ukontrollert detonasjon eller preignition, og direkte innsprøytning som Series 60 er enda mer utsatt for å skrangle. Legg så til motorens normale drivstoff injektor og bensinpumpe racket og du har en oppskrift på konstant, men normal, spetakkelet.
Fuel Knocking

Fordi diesel antenner drivstoffet som stempelet stiger i sylinderen, drivstoff injiseres før stempelet nærmer øvre dødpunkt vil preignite og opprette en egen flamme foran. Når det flammefronten skøytene til den som er ment å forplante fra toppen av sylinderen, Trykkbølgene utjevne og resultere i knock. Ironisk nok, vil disse to flammefronter resultere i ufullstendig forbrenning;. Eller minst grufull forbrenning, noe som resulterer i en feiltenning
Fuel Knock Problemer
p Hvis du ikke har 't endret motoren, så oddsen er at du har fått noen form for drivstofflekkasje i sylinderen. Dette drivstoffet kan komme fra en lekk injektor, men det kunne like godt være en intern oljelekkasje. Series 60 er mer enn i stand til å bruke sine olje for drivstoff, så olje lekker inn i sylinderen gjennom dårlige pakninger eller gjennom turbo vil fungere som en ekstra drivstoff og egge preignition. Fremme drivstoffinsprøyting eller overdrevet forlenge innsprøytningssyklusen vil også føre preignition, noe som er grunnen til at diesel entusiaster generelt foretrekker å installere større injektorer snarere enn bare å spille med aksjen injektor timing eller varighet.
Tap av Luft eller EGR

Mangel på boost, ukontrollert boost, en feil wastegate eller en feil eksosresirkulering ventil eller magnetventil vil alle kaste av motorens delikat luft /drivstoff balanse. Dette er den inverse av en lekker injektor, at det å være akkurat riktig mengde drivstoff, men for lite oksygen for å brenne det. Boost lekkasjer og en funksjonsfeil wastegate vil resultere i en merkbar nedgang i boost på lastebilens analog boost måleren. Noen andre oksygen-relaterte feil vil utløse en check engine lys og andre vil ikke, avhengig av årsmodell.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68355.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer