Hvordan sjekke for en dårlig eller en Blown toppakning på en 1985 Dodge 2.2 Non-Turbo motor

Den 2,2 liters enkelt overliggende kamaksler (SOHC) L4 motoren var en vanlig motor som brukes i mange Dodge-modeller i 1985. En ikke turboladet versjon av motoren fant tjenesten i 600, Væren, Lader, Daytona, Lancer, Omni, Caravan og Mini-Ram Van modeller. En turbo-versjon av denne motoren var også tilgjengelig i noen av disse modellene. Som med alle bilmotor, kan tilstanden på toppakning bli diagnostisert med noen enkle sjekker at alle kjøretøy eier kan enkelt utfører. Instruksjoner
en

Start kjøretøyets motor og se etter røyk fra eksosrøret. En tung, blålig røyk betyr at motoroljen lekker inn i sylindrene, og dette kan være forårsaket av en lekk toppakning. En tykk, hvit røyk som vedvarer selv etter at motoren er varmet opp, betyr at motorens kjølevæske lekker inn i sylindrene, vanligvis indikerer en toppakning lekkasje.
2

Parker bilen og åpne panseret . Finn toppakning felles. Dette er den sprekk rundt toppen av motoren hvor topplokket eller motorblokken møtes. Se etter olje eller kjølevæske lekkasjer fra denne felles.
3

La motoren avkjøles i en time eller så. Fjern radiatorlokket og undersøke kjøling væske inne. Den bør ha en grønnaktig farge og væskeoverflaten skal være fri for flytende skum eller skum. Hvis væsken er brunaktig og hvis du ser fet avskum og skum flyter på overflaten, så det betyr at olje lekker gjennom toppakning inn kjølevæsken strømningspassasjer. Nå starter motoren og la den varmes opp til termostaten åpner og kjølevæsken begynner å sirkulere inne i radiator. Sjekk kjølevæsken for bobler av motorens eksos. Hvis du ser bobler, betyr det at eksosen fra en eller flere av sylindrene lekker gjennom toppakning inn kjølevæsken strømningspassasjer.
4

Slå av motoren. Fjerne oljen dip-stokk og undersøke oljen på enden. Det skal ikke være tegn til lys-farget skum. En beige eller hvitaktig skum indikerer at kjølevæsken lekker gjennom motoren toppakning inn i olje strømningspassasjer. Hvis du også se beaded vann på olje, er dette en god indikasjon på at toppakning er gått.
5

Vurdere bilens ytelse. Hvis motoren virker mindre kraftig enn før, eller hvis motoren har startet å gå ujevnt, kan det bety at hodet pakningen lekker. Fjern tennpluggene en etter en og undersøke dem for tegn på begroing. Hvis alle plugger er tilsmusset betyr det vanligvis at motoren ikke er stilt inn riktig, men hvis bare én eller to er tilsmusset det kan bety toppakning lekker rundt disse sylinderne.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66288.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer