Slik kjører du en bil til Reset sjekke motoren lys

Biler en generasjon siden var langt enklere å reparere enn de som er på veien i dag. Tillegg av komplekse utslippsreduserende kontrollsystemer og inkorporering av mikroprosessorer for å håndtere alt fra drivstoffeffektivitet til førersetet posisjon betyr at reparere moderne biler nesten krever en grad i datavitenskap. Siden midten av 1980-tallet har biler blitt utstyrt med en diagnostisk datamaskin som overvåker funksjonen til alle disse systemene. Mesteparten av tiden, utfører den til funksjon usynlig. Når datamaskinen registrerer en feil, men advarer det føreren ved å belyse Check Engine Light (CEL) på instrumentpanelet. Eiers manualer advarer om at når denne lampen lyser, bør du trekke over umiddelbart og slutte å unngå å skade engine.The feil spenner fra enkle problemer, som en manglende gass filler cap, til problemer som kan forårsake store skader på en motor i øyeblikk. Det er også dokumentert tilfeller av falske koder og tilfeldig genererte feilkoder. I pre-1996 biler en feil ble identifisert av "lesing" mønsteret av blinker når tenningen ble først slått på, men det er ikke lenger tilfelle. På dagens biler eieren må bruke en kode leseren til å trekke seg bryet kode lagret i diagnostiske datamaskinen. Bare da kan CEL resettes trygt. Du trenger
OBD kode leser
Vis flere instruksjoner
en

lest OBD (on-board diagnose) problemer med kode fra den diagnostiske datamaskinen. OBD kodeleserne er allment tilgjengelig og billig, og mange auto deler butikker vil sjekke koden uten kostnad (de også lager de nødvendige deler).
2

Forskning koden for å fastslå alvorlighetsgraden av feilen . OBD-II-kodene er standardiserte fire-sifrede tall innledes med bokstaven "P." Noen feil er åpenbart mindre, slik som en løs gasskappe. Noen er åpenbart falske, for eksempel en advarsel om at sideairbag fungerer dårlig på et kjøretøy som ikke har noen sidekollisjonsputer. Andre feil føre til at bilen til å kjøre ineffektivt eller overgå utforming grenser for utslipp, men kan ignoreres midlertidig. Store feil krever umiddelbar oppmerksomhet.

Deler butikken ansatte kan ha råd, eller eiere kan undersøke koden på Internett.
3

Avgjør om feilen er en falsk advarsel og ignorerer det vil ikke skade bilen. Hvis ja, koble fra batteriet kabelen fra plusspolen --- den med rød plastdeksel --- og la frakoblet i en halv time. Etter kobler batterikabelen lyset vil ha gått av i de fleste tilfeller. Vær oppmerksom på at det ikke er noen garanti for at det vil holde seg.
4

Reparasjon store problemer refereres til av problemer med koden. Lyset vil gå ut av seg selv etter at feilen er fjernet. Det kan ta to eller flere motor starter på nytt for å nullstille lyset.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65026.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer