Feilsøking en 1996 Hyundai Sonata Mass Air Flow Sensor

Massen luftstrømmen (MAF) sensor i 1996 Hyundai Sonata måler mengden av luft som strømmer gjennom luftfilteret og inn i motoren. Overtid, men klarte skitt stikker på interne ledninger, kretser funksjonsfeil og interne komponenter kan gjengi MAF virkningsløs. Så, finne den virkelige kilden til problemet er viktig å unngå unødvendige utskiftninger og dyre reparasjoner. Den MAF sensor i Sonata din er relativt tilgjengelig og du kan feilsøke det hjemme med et minimum av utstyr og verktøy. Du trenger
10 megohm digital multimeter
Wrench
Vis flere instruksjoner
en

Park din Sonata på et sted med nok luft ventilasjon. Hvis du er inne i garasjen din, åpne døren til oppkjørselen. Start motoren og la gå i ca 15 minutter slik at den når driftstemperatur og deretter slå av motoren.
2

Åpne panseret og finn MAF sensor. Finner sensoren montert i luftfilteret, mellom luft-boksen, som inneholder luftfilteret, og spjeldhuset, som er porten til inntaksmanifold, på toppen av motoren. Du vil se en fire-spiss elektriske kontakten som stikker ut fra sensoren.
3

Kontroller ledningene visuelt i selen kontakten fører til sensorens kontakt, gjør at de er i god stand og riktig vedlagt. Litt trekk på hver av de fire ledningene å sikre at de er godt festet.
4

Tilbake sondere MAF sensor signal utgang og jordkabler med 10 megohm digital multimeter. Den røde ledningen med en blå stripe er signalet wire. Den grønne ledningen med hvit stripe, eller tredje ledning fra signalet wire, er på bakken. Koble den røde måleren sonde til signal ledningen og den svarte proben til jordledningen.
5

Sett apparatet til et lavt hold til likespenning skala, slik at du kan lese opp til 5 volt.
6

Spør en assistent til å starte motoren og å holde den på tomgang. Les av verdien på det digitale-displayet. Det bør være mellom 0,7 og 1,1 volt.
7

Be assistenten til rev opp motoren opp til 3000 rpm. Apparatet skjerm bør lese nå mellom 1,3 og 2,0 volt. Slå av motoren. Hvis MAF sensor sviktet disse testene, koble jord (svart) batterikabelen med en skiftenøkkel og fjerne sensoren fra luftfilteret med en stjerneskrutrekker uten å berøre maskevaierne inne i sensoren.
8

Plasser sensoren på en arbeidsbenk og spray netting med luftmassemåler renere, å følge instruksjonene på etiketten, og installere sensoren i luftfilteret.
9

Koble bakken (svart) batterikabelen med en skiftenøkkel og gjenta trinn 4 til 7. Hvis MAF-sensorens målinger er fortsatt ute av spesifikasjonen, må den skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66936.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer