Hva gjør din bil riste når du bremser?

De fleste moderne biler er utstyrt med skivebremser foran. Når du gjør en rask stopp i bilen din, kan du merke en vibrasjon eller en "shimmy" mens bilen bremser ned. Denne situasjonen er mest sannsynlig å være forårsaket av skjeve bremseskiver. Hvis dette skjer, er det viktig å ha bremsene kontrolleres, kan det hende du må ha din bremseskiver reasfaltert eller erstattes. Forstå bremsesystem
Bremsekalippere passe over rotorene og slå ned på rotoren når trykket er brukt på bremsepedalen.

Skivebremser opererer med bremseklosser og rotorer. Rotoren er en plate-formet metall stykke som svinger med rattet. Når du bremser på bilen din, hydrauliske trykket føre til kalipperne til klemmer bremseklossene ned på metallet rotor, som bremser bilen ned. Bremseklossene skaper friksjon, og varmen som genereres under oppbremsing kan deformere rotorene.
Hvordan rotorer Bli Warped

Brake rotorer kan bli vridd på grunn av slitasje . Det tar mye press for å bremse en £ 4,000 bilen ned! Ekstrem temperatur variasjon kan også føre til rotorene å deformere. For eksempel, hvis du har vært på reise nedover en bratt nedgradere rotorene vil bli svært varm. Deretter trekke ut i en slushy snø bank kunne skape en ekstrem temperatur variasjon og føre til at metall rotorer å deformere.
Reparasjon Slitte rotorer
p Hvis bilen din har utviklet en merkbar shimmy, vibrasjon eller riste under bremsing, ta det med til en mekaniker til å inspisere bremsene. Hvis skaden eller fordreining er ikke så alvorlig, kan rotorene bli fjernet og slått, eller dukket, på en dreiebenk. Deretter dreide rotorer kan returneres til kjøretøyet.
Skifte Slitte rotorer
p Det er en lovlig minimum bredde for rotorer. Hvis, ved inspeksjon, er skaden til rotorene alvorlig, kan slå dem på dreiebenk ikke være et alternativ. Du er nødt til å erstatte dem med nye. Enten du reparere eller erstatte rotorene, vil nye bremseklosser må også være installert.
Saker som omgir Slitte bremseskiver

adresser vibrerende eller shimmying bremser umiddelbart. Å kjøre en bil med forvrengte rotorer forårsaker for tidlig slitasje på alle front-end deler. Enda viktigere, kan skadede bremser skape en risikabel situasjon. Blokkeringsfrie bremsesystemer kan bli påvirket av den ujevne rotorer. Hvis rotorer er skjev, er effektiviteten til bremsene, og dermed din sikkerhet, negativt påvirket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65027.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer