Kan Høy veivhustrykk kan være forårsaket av slitte stempelringer?

Veivhustrykk har vært et problem iboende til motorer helt siden den første ble bygget mer enn hundre år siden, men det tok intervensjon av EPA å endelig avtale med det. Mens veivhus ventilasjon introdusert i 1970 ble opprinnelig utviklet spesielt for å redusere utslippene, de hadde annen fordel med å løse en gammel intern-combustion problemet. Veivhustrykk

Alle motorer naturligvis oppleve et visst press, på grunn av en rekke faktorer. Sylindertrykk i en typisk motor kan enkelt fylle 150-200 psi under arbeidstakt; stempelringene holde det meste av dette trykket i sylinderen, men deres tetning mot sylinderveggen ikke er lufttett. Selv om forseglingen var 99,5 prosent perfekt - som er det ikke - veivhuset kan fortsatt presse til ca 1 psi. Dette presset oppfordrer oljelekkasjer gjennom pakninger og bidrar til luftforurensning ved å sende en konstant strøm av ubehandlet olje damp dampende ut av motorens luftehette.
Typisk Blow-By
< p> "blow-by" refererer til mengden av gass, som gjør det forbi stempelringene og inn i veivhuset. Generelt vil en gate motor tape om lag 1,5 prosent av luften som går gjennom å blåse-by, eller om en cfm per 50 hestekrefter. Så, ville en 250 hestekrefters motor se om fem cfm av blow-by gjennom olje pust i bakken, og en 500-hestekrefters motor vil få om lag 10. Den samme 1,5-prosent regelen gjelder omtrent til trykk. Hvis sylindertrykket topper ut på 150 psi, bør du se om en psi av trykk i veivhuset.
Cylinder Wear

Slitt stempelringer er halvparten av blow-by ligning, siden de vil bare tetter så vel som flaskene selv. Det er felles kunnskap - i hvert fall blant alle som noensinne har sett en motor Restore kommersiell - som ørsmå riper i sylinderen vil tillate overtrykk å lekke forbi ringene. Men utover sylinder slitasje gjør noe annet også. Når sylinderboringen blir større, ringene strekker seg noe, mister en bit av sin spenning og evne til å tette sylinderen. Denne utvidelsen fører også ringåpningene å vokse litt, noe som ytterligere oppfordrer sylinder lekkasje.
PCV System

Alle nye biler er utstyrt med en positiv veivhusventilasjon system, som i vesentlig grad bare et vakuumrør som går fra ventildekselet til motorens inntak. Den svakt vakuum i inntaket tarmkanalen forskyvninger trykk i motoren, enten nøytralisering eller oppretter et lite vakuum. PCV-systemet bruker en ventil montert i ventilen dekke for å holde motorolje fra å bli sugd gjennom og inn i motoren, hvis denne ventilen funksjonsfeil eller blir tett, vil PCV systemet svikter og du er tilbake til et lukket system. I virkelig ekstreme tilfeller kan trykket i veivhuset presse faktisk PCV ventilen ut av ventilen dekselet med en pop som en champagne kork.
Puffing Pressure

grunn av bevegelse av stempler og regulariteten i forbrenning hendelser, vil trykket vanligvis kommer ut av motoren i vanlige puffs av press i stedet for en jevn bris. Disse puffs kan fortelle deg noe om motorens tilstand. Ideelt sett bør disse puffs av trykket være knapt merkbar når du holder hånden over oljepåfyllingslokket, manifestert som en liten skjelve i press. Den kraftigere de individuelle puffs, jo mer press skyter med hver hendelse og mer sylinder lekkasje du har. Hvis puffs er kraftige nok til å flytte hånden din, er det på tide for en gjenoppbygging.
Ensylindret Blow-By

puffs i trykket bør være svært vanlig, uten puff kraftigere enn en annen. Hvis du føler noen lette drag etterfulgt av en enkelt veldig sterk en, så du vet du har mye blow-by i en sylinder. En gråsprengt, gammel mekaniker med mental reaksjonstid på en ninja og en hest whisperer-aktig, intuitiv følelse for motorer faktisk kan gi en ganske god prognose på motorens tilstand bare ved å kjenne etter frekvens og effekt av de individuelle trykkpulser. Men for de av oss som ikke er Yoda med en skiftenøkkel: vanlige puffs gode, uregelmessige puffs dårlig
andre mulige årsaker

Et par ting kan føre til overdreven slag. -by bortsett fra slitte sylindere eller ringer. Kraftige toppene i veivhustrykk er et klassisk tegn på en blåst toppakning, eller en sprukket motorblokk. Dette gjelder spesielt hvis gassene som kommer ut av lufteboringen bærer med seg en sterk stank av rå bensin. Hvis du lukter rå gass, er det på tide å henge den opp og planlegge for en gjenoppbygging. Lekker eksos ventil tetninger vil også bidra til toppene i veivhustrykk, som er spesielt merkbar fordi ventilene er like under oljepåfyllingslokket. Disse puffs vil lukte mer som eksosen kommer ut av eksosrøret ditt, med kanskje en liten undertone av ekstra drivstoff lukt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68478.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer