Slik feilsøker dynamoen på en GM

Svake frontlykter om natten og et batteri stadig går døde er begge tegn på at du må sjekke ut ladesystemet på General Motors kjøretøy. Foruten å holde batteriet ladet, alt elektrisk i bilen stikker av dynamoen når motoren er i gang, så dim Frontlyktene er vanligvis en god indikator på at noe ikke er sunt under panseret. Heldigvis er dynamoen noe som ethvert hjem mekaniker med moderate ferdigheter og de riktige verktøyene kan inspisere. I mange tilfeller kan du enkelt erstatte en dårlig dynamo. Du trenger
Digital multimeter
Alligator klipp test fører
Vis flere instruksjoner
en

inspisere GM bilens dynamo beltet og sjekke det for riktig spenning. På biler med Serpentine (flat) belter, inspisere den fjærbelastede strammer, for å sikre at det ikke er løs eller ødelagt. Erstatte en frynsete eller utslitt beltet før du gjør noe testing.
2

Inspiser baksiden av dynamoen. Kontroller at alle kontaktene er plugget godt inn og at ingen er løse. Gjenta dette med batteripolene.
3

Sett multimeter funksjon på "DC volt," på 25 volt serien hvis apparatet er ikke en auto-alt type. Med motoren av, hold måleren sin røde kabelen til den positive batteripolen. Berør den svarte kabelen til den negative (jord) terminal. Legg merke til lesing, hvile batterispenning bør være rundt 12,7 til 13,6 volt, med en full lading på batteriet. Hvis avlesningen er lavere enn spesifisert, lade batteriet og test på nytt til du får en tilfredsstillende lesning.
4

Fest multimeter sin fører til batteripolene med krokodilleklemmer eller tilsvarende. Start bilens motor og kjøre den rundt 3000 rpm. Få noen til å hjelpe deg hvis du ikke kan komme til gasspaken på manifolden. Med motoren holder stø rpm, merk lesing. Du bør vise 14,2 til 14,8 volt. Dette er normalt dynamo utgangsspenning. Hvis avlesningen er mye høyere, er det en overlading tilstand, noe som vanligvis indikerer en dårlig spenningsregulator. Hvis avlesningen er betydelig lavere, dynamoen er statorviklinger sannsynligvis dårlig.
5

Slå på bilens frontlykter og sette dimmer på fjernlys. Slå på vindusviskerne, noen bakruteviskeren eller defogger, alle ekstralys, interiør lys og annet elektrisk enhet du kan tenke på. Laste opp bilens elektriske system så mye som mulig, så sjekk multimeter lesing igjen. Det bør ikke falle under 13,8 til 14,2 volt hvis dynamoen fungerer som normalt.
6

Fjern dynamoen fra bilen hvis du får et lite lesing. Ta det med til en full-service auto deler butikken eller dynamo verksted, og få den testet på nytt der. Hvis dynamoen er dårlig, kan du få den ombygd eller kjøpe en fabrikk-overhalt dynamo.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64914.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer