Tegn og symptomer på en dårlig termostat på et kjøretøy

En dårlig termostat kan spille ødeleggelse med en bilmotor og dens kjølevann. Termostater kan funksjonsfeil for ulike grunner, men den mest utbredte er når den mister sin evne til å svare på riktig temperatur - vanligvis et sted mellom 185 og 220 grader F, avhengig av merke og modell av kjøretøyet - og åpner ikke eller nær tilstrekkelig. En gammeldags metode for å teste termostaten er å plassere den et kort øyeblikk i kokende vann og sjekk om coil eller våren aktiveres eller flytter den plate. De fleste termostater koster under $ 10, men en riktig erstatning av en feil man kan spare deg fra veikanten sammenbrudd, blåst hodet pakninger, skjeve hoder og tusenvis av dollar i reparasjonskostnader. Temperatur Gauge

Betalende oppmerksomhet til temperaturmåleren på dashbordet i bilen er viktig når du har mistanke om et potensielt feil termostat. Hvis du legger merke til rare svinger på temperaturmåleren eller stanse bevegelser, dette er ofte forårsaket av en sviktende termostat - denne tilstanden manifesterer seg som en stop-and-start på måleren, med plutselige, ville svingninger i høyere strøk
Overoppheting
p Hvis bilen stadig overopphetet og du har eliminert en feil temperatur sensor, kjølevifte og dens sensor, radiatoren, vannpumpen som årsaker, og ingen av slangene viser noen tegn til lekkasje, så det siste stedet å lete er termostaten. Noen ganger hvis bilen opplever noen episoder av overoppheting på grunn av lav kjølevæske eller en dårlig tilpasset radiator cap, kan dette føre til at termostaten til å mislykkes. Overoppheting kan ødelegge termostaten evne til å åpne eller lukke på den forhåndsinnstilte temperaturen for kjøretøyet.
Gass kjørelengde Drop
p Hvis du oppdager en gass kjørelengde slipp og ingen varme som kommer fra ovnen, er dette en god indikasjon på at termostaten er fast i åpen stilling. Mens termostater ikke bare svikte, over tid kan de miste sin evne til å reagere på temperaturen i motoren og sette seg fast i åpen stilling. Dette fører gass til ikke brenne fullt og å kondensere i sylindrene, noe som resulterer i en nedgang i gass kjørelengde.
Ta ut og sette Termostat

fleste termostater sitte inne i en metallhus på motoren, feste til en vanntilførselsslange som kommer direkte fra radiatoren. Med sin runde form og to bolter som holder den på motoren, er det relativt enkelt å få øye på. Utskiftning er en; den vanskeligste del, avhengig av kjøretøytype, er å nå det og fjerne boltene som holder den på plass. Fordi det er gjenstand for kontinuerlig oppvarming og kjøling, utvidelse og sammentrekning ofte gjør boltene vanskelig å fjerne. Legg en extender til skralle for å skru boltene lettere. Ta av boliger, skrape av noen pakning materiale, legge til en ny pakning og fugemasse og erstatte termostat. Det er bare én måte det installeres riktig, slik at du ikke reversere den, eller termostaten vil ikke fungere riktig. Noen motorer har en line-up hakk. Det er ofte en pil som peker i retning av åpning og vannføring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68300.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer