Slik feilsøker en turbolader

turboladere øke motorens hestekrefter potensial ved å sette trykk på inntaket spor, effektivt tvinge luft inn i sylindrene. Men turbo systemer er også iboende komplekse, og derfor vanskeligere å feilsøke enn sugemotor oppsett. De turbo intercooler og vakuum systemer er kjent for å utvikle boost lekkasjer over tid. Ladetrykk lekkasjer er den vanligste feilen for disse enhetene, som fører til ulike andre ytelse og utslipp problemer. Siden lokalisere små lekkasjer boost visuelt er nesten umulig, bør en spenning tester benyttes. Du trenger
Pressure tester
Stikknøkkel
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

Kontroller at kjøretøyet har riktig avkjølt før du arbeider med turbo systemkomponenter, fordi de kan bli veldig het under normal kjøring. Fjern luftinntaket røret fra turboladeren innløpet ved å løsne inntaksslangen ring. Noen biler kan kreve fjerning av andre komponenter for tilgang til turbo inlet, slik som panseret og varmeskjold.
2

Grip turboladeren kompressor hjulet og prøve å flytte den fra side til side. Kompressoren hjulet er tilgjengelig gjennom turbo innsug. Turboladere i perfekt stand har ingen spiller i kompressoren hjulet. Mest turboladere kan fungere som normalt med svært liten kompressor hjulet spill. Imidlertid indikerer at dette slitte lagrene, så vurdere å ha turbolader gjenoppbygd om kompressoren hjulet har noen spill i det hele tatt. Overdreven kompressor hjulet spill betyr sannsynligvis en sviktende turbolader.
3

Undersøke de ulike turbo system vakuum linjer for skader. Fordi vakuumledningene er laget av gummi, er de tilbøyelige til å bryte ned under ekstreme varme som utvikles ved turbo-systemet, spesielt på høyt antall kjøretøyer. Og vakuum linjer er tilbøyelige til å komme løs fra sine forbindelser under stress av økt-boost applikasjoner. Sørg for at alle vakuum linjene er i perfekt lufttett tilstand, og er koblet til de riktige beslag.
4

Hook en spenning tester på turboladeren innløpet. Bruk håndpumpe å presse din turbo og intercooler system. Hvis trykket holder, er det turbo systemet fritt for boost lekkasjer. Hvis trykket tester måleren viser trykktap, indikerer dette et løft lekkasje. For å finne lekkasjer med trykket tester, holde turbo trykksatt system mens du lytter sammen alle intercooler rør og vakuum fôr. Boost lekkasjen er lett avslørt av en hvesende luft støy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67778.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer