Hva skjer hvis Hub Bolts Skadede

Hva skjer hvis hub bolter er skadet er:? Ikke noe bra. Hub bolt skaden er ikke den mest åpenbare av mekaniske feil, men veldig insidiousness er en del av det som gjør det så farlig. Skadet bolt symptomer kan nøye omtrentlig de av litt mindre alvorlige feil, inkludert dårlig justering og slitte hjullager. Hvis du mistenker hub bolt skade, så smart ting er å løse det før en ellers fin bil ender opp i feil ende av en klippe. Sikkerhetskopiering Out

Avhengig av hvor boltene er skadet, kan en av dem strekke litt og gå ut av støttemurer gjengene på navet boliger. Når det enkelt bolt rygger ut og enten løsner eller fraflytting lokalene, vil de andre boltene bøye eller strekke og skape litt avstand i mellom navet flens ansikt og navet mount. Navet vil deretter utøve en skiftende, lateral belastning på boltene, deformeres dem enda mer og riving forsamlingen.
Riving

Etter boltene har støttet ut nok til å skape avstand mellom navet og hub mounts, vil bilens vertikale, lateral og langsgående belastning overføre til de gjenværende boltene sjakter i stedet for den flate hub mount der det hører hjemme. Disse spenningene vil til slutt bøye de resterende bolt aksler, som vil på det punktet går ut av concentricity med tilhørende bolt hull. Dette vil føre til riving i skruehullene, noe som gjør dem avlange og stripping gjengene i hullet.
Snap

Etter trådene galled nok, en av to ting vil skje. Enten de sideveis belastninger på bolter vil knipse ett eller flere av dem i to, eller vridningsbelastning påkjenninger på hub eller hub carrier vil sende sprekker streaming gjennom dem. Når de stresset sprekker form, er det bare et spørsmål om tid før montering deler som en logg og mister grepet på bilen.
Aftermath

Hjulet kan eller kan ikke falle helt av bilen, avhengig av mekanismens nøyaktige utforming. Hjulboltene til din bremse rotoren, som holder til navet via studs og en flens. Senteret hub bolt kan eller ikke kan holde hjulet på bilen, den kan, hvis du har cv ledd og aksel mutteren holder dekket på. Hvis huben bolter mislykkes på en aksel som forbinder bare til navet - slik tilfellet er på baksiden av de fleste foran-drivere og forsiden av de fleste bak-drivere - da bølgen farvel til hjulet som det ruller ut i solnedgang.
Det beste rådet
p Hvis du kjenner noen som kjører rundt med skadet hub bolter, fortelle dem til å hoste opp $ 15 og kjøpe et nytt sett med bolter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68301.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer