Slik feilsøker en Taurus Dynamo

For å feilsøke en Taurus dynamo nøyaktig, må batteriet fulladet og i god stand. Det er viktig å forstå forholdet mellom batteriet og generatoren. Batteriet blir brukt til å starte kjøretøyet og forsyning feltspenning til generatoren. Når kjøretøyet er i gang, blir batteriet overflødig. Dynamoen leverer all spenningen til å styre bilen og å lade batteriet. Du trenger
Kombinasjon voltmeter og ohmmeter
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk batteriet med voltmeter ved å koble den røde kabelen til plusspolen på batteriet og den svarte, jordlederen til den negative terminalen på batteriet. Spenningen skal indikere 12,5 volt for full lading. Hvis batteriet er under 10,5 volt, må den lades før feilsøking dynamoen. Hvis etter lading av batteriet, betyr det ikke nå målet spenning, skifte ut batteriet. Hvis den gjør det ansvaret til 12,5 volt, fortsett ved å ha en hjelper starte bilen. Mens hjelperen starter bilen, se voltmeter svært tett. Hvis spenningen faller under 10,5 volt som starteren er engasjert, har batteriet en dårlig celle og må erstattes.
2

Start bilen og observere voltmeter. Voltmeter skal vise 13,8 til 14,5 volt, noe som indikerer dynamoen lader tilstrekkelig. Hvis spenningen er lavere, har dynamoen en dårlig diode trio og må skiftes.
3

Slå på alle de tilbehør som lykter, dynamo og aircondition. Igjen, sjekk voltmeter. Riktig spenning bør være 13,8 til 14,2 volt, noe som indikerer at regulatoren er i drift og har økt spenning for å håndtere den ekstra belastningen. Hvis spenningen synker betraktelig når tilbehøret er slått på, må dynamoen byttes ut.
4

Kontroller stramheten på Serpentine beltet. Hvis beltet ikke er stramt, er det Serpentine beltet strammer på feil, forårsaker dynamo beltet å skli.
5

Lytt for en sutre eller tyster i dynamoen, som hvis de finnes, skulle tilsi en bærende svikt i dynamoen armatur, som krever en erstatning av dynamoen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64698.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer