Hvordan Slett Sjekk Engine Codes

Mens datamaskiner ble integrert i biler så tidlig som 1969 (drivstoff-injisert VWs), on-board diagnose (OBD) ikke ble mandat før tidlig på 1980-tallet. Fordi begynnelsen fasen av OBD var bilen spesifikk, komplisert det fremgangsmåten for å lese sjekke motor koder. Innen 1996, ble den andre fasen av OBD innført. Kjent som OBD II, denne fasen standardisert alle biler som selges i USA for å bruke samme data link-kontakt (DLC), som skulle være plassert innenfor 12-inches fra rattstammen. Det forenklet utstyret som trengs for å lese og sjekke check engine koder på alle biler. Du trenger
bilens brukerhåndbok
OBD II kode leser
Computer
Vis flere instruksjoner
en

Finn frem DLC på kjøretøyet. Om nødvendig, bruk brukerhåndboken for å finne plasseringen. De fleste biler plassere den under førersiden dashbordet. Det kan ha et lite deksel, eller det kan være avdekket. Det er noen import kjøretøy (Honda) som plasserer DLC bak askebeger.
2

Plugg OBD II scanner inn i DLC. På grunn av formen på DLC og pluggen av skanneren, kan du bare koble den på en måte. Batteriet i bilen vil gi strøm til de fleste OBD II kodelesere, men hvis en knapp er til stede, vri knappen til på.
3

Vri tenningsnøkkelen til key- på /motor på plass. Dette er normalt to fremre klikk i tenningen. Dette vil belyse alle lysene på instrumentpanelet uten at motoren går.
4

Se på menyen på skjermen koden leseren. Mens disse kodeleserne er nå laget av mange ulike produsenter, som opererer dem er veldig selvforklarende og enkelt.
5

Bruk rulleknappen (e) for å lokalisere "lese koder" eller " ; lese DTCs inn "eller" send "-knappen på skanneren" (diagnostiske feilkoder) alternativ
6

Trykk på. ". Skanneren vil lese DTC lagret i bilens datamaskin. En fire-til fem-sifret kode vises. Det første sifferet er alltid en bokstav. Den vanligste er P for drivverket, men kan B-koder (for kroppen) og C-koder (for chassis) vises også. U-koder er sjeldne og vanligvis indikerer ugyldige eller manglende data. Den neste serie av sifre skal være et bestemt nummer.
7

slå opp nummeret på en OBD II hjemmeside for mer informasjon om den. Mens mange kodelesere vil gi en kort beskrivelse av koden, vil mange rimeligere modeller viser DTC.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64697.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer