Symptomer på et hjul ut av stilling

Hjulinnstilling er en del av rutinemessig vedlikehold av bil. I motsetning til navnet, betyr hjulinnstilling ikke involvere hjulene selv, men heller bilens fjæring. Fire faktorer påvirker justering: caster, camber, toe og høyde. Ricinusolje er vinkelen av aksen. Camber er i hvilken grad hjulet vipper. Den parallell mellom karosseriet og hjulene kalles tå. Og høyden bestemmer avstanden mellom karosseriet og vei. Vanskelighetsgrad Steering

Hjul som er ute av stilling kan spenne under vekten av bilen og nekter å snu. Mens du kjører, kan det hende at rattet trekker til én side, synes stiv eller lås. Bilen kan drive til siden av veien. Skarpe svinger og oppoverbakke ruter spesielt vil avsløre dette symptomet. Justeringer av caster og toe er de nødvendige reparasjoner.
Dekkslitasje

Feathered, skulder og ujevn slitasje på dekk løpebaner er et tegn på forskyvning. Ettersom setet for hvert hjul er forskjellig, blir vekten av bilen ujevnt fordelt og kontakt med veien varierer. Både distribusjon og kontakt påvirke mønsteret for dekkslitasje. Tidlig slitasje enten det fremre, bakre sett eller individuelle dekk kan også være et tegn på hjulet justering problemer.

Synlige feiljusterte

Hjul som er alvorlig urolig vil være synlig for det blotte øye. Parker bilen slik at aksen er så rett som mulig. Undersøke camber ved å stå 5 til 10 meter foran bilen og ser på hjulene head-on. Bruk et nivå for å opprette en loddrett i siktelinjen. Sammenlign hjulene til nivået. Gjenta med de bakre dekk.

Sjekk for mye eller for lite høyde ved å vandre rundt hele bilen og undersøker kroppen. Lav høyde kan føre maling slitasje og bulker. Siden en høy ramme ikke kan bære skade, sjekk hjulet brønner for overdreven slitasje forårsaket av overeksponering.
Vibrasjoner /Skraping

droppet høyden kan føre til at bilens organ for å skrape mot veien. Dette kan føre til merkbare vibrasjoner, med rist, skraping eller gnister når du kjører oppoverbakke eller på ujevne veier.
Steering Wheel

En skjev rattet (dvs. sentrum er ikke i det høyeste punktet) under kjøring kommer rett fra feiljustert hjul som sitter på en diagonal. Dette indikerer et behov for tå og camber justeringer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65881.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer