Hvordan vet jeg om bilens Struts er utslitt

Når du kjører på en grov grusvei i landet, kan du forvente å få en humping tur. Men når vanlige veier og motorveier føre bilen for å levere en hard, humpete eller ustø tur, kan det være et tegn på at struts og sjokk er rett og slett utslitt. Men ifølge Paul Dickman, eier av REMCO Automotive Repair i Roswell, NM, er en humpete tur ikke det eneste tegnet på at kjøretøy struts og sjokk er utslitt. "En bilens fjæring påvirker styringen, slik det stopper, og hvor lett bilen er å kontrollere når du kjører nedover gaten," sier Dickman. Sikkerhet
p Dette er fordi struts og sjokk gjør mer enn å holde deg og dine passasjerer fra spretter rundt. De tjener en sikkerhetskritisk funksjon, akkurat som en bilens bremsesystem gjør. De hjelper til å holde bilens dekk fast i kontakt med veien. Uten struts og sjokk, ville bilens dekk sprette opp og ut av veien ofte, noe som reduserer din evne til å styre turen.

Noen ganger er alt som trengs er en nærmere titt på bilen for å se at struts og sjokk er i dårlig forfatning. Du kan få øye på klare skader, for eksempel store bulker, på kroppen av sjokk eller struts, og du kan være i stand til å observere ødelagt eller skadet mounts hvis skaden er alvorlig.
Wear

Ifølge Dickman, bør du ikke overse dine dekk ved vurdering av tilstanden til struts og sjokk. Hvis bilens struts og sjokk ikke holder dekkene fast og konsekvent i kontakt med veien, kan dette resultere i skålformet, ujevn dekkslitasje.

Du kan finne et annet tegn på at struts er utslitt i form av flekker på oppkjørselen din. "Du bør aldri se væske lekker fra støt eller struts," sier Dickman.
Symptomer

Oftere enn ikke, vil slitte struts og sjokk gjøre seg kjent når du er på veien. Symptomene kan gi deg følelsen av at du ikke er helt i kontroll av bilen når den er i bevegelse. "Du kan få svaiende og lener når du slår eller skifte felt," sier Dickman.

Stoppe bilen kan også føre til at kjøretøyet skal utføre på en måte som peker til suspensjon problemer. "Du får stup, som er der foran på kjøretøyet dykk ned mot veien når du bremser, selv ved lave oppbremsing hastigheter," sier Dickman.
Signs
< p> Hvis du har sett skiltene, og mistenker at struts og sjokk er forbi sin beste alder, eller hvis du har mer enn 50.000 miles på bilen din, kan det være lurt å sjekke med en profesjonell. Den rette profesjonelle vil ønske å oppleve de problemene du har identifisert første hånd.

"Du må ta bilen på veien," sier Dickman. Under en prøvetur, vil en tekniker kunne vurdere graden av problemene kjøretøyet har, og kan være i stand til å skille mellom problemer forårsaket av suspensjon og problemer forårsaket av andre kjøretøy komponenter.

Fordelene

Noen spesialiserte butikker har utstyr til å utføre en fulldempet test og analyse. Dette kan være nyttig i å hjelpe til å identifisere en eneste svak eller skadet strut eller sjokk når de andre struts og sjokk er fine.
P Hvis din tekniker sier en fire-hjørnet utskifting er nødvendig, og din egen kjøreopplevelse støtter diagnose, vil du merke fordelene med de nye delene så snart du er tilbake på veien. "Du får en mye bedre tur, og betraktelig bedre sikkerhet i bilen, med alle fire struts og sjokk som arbeider på riktig måte," sier Dickman.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65087.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer