Hva er tegn på en Blower Motor Going Out?

Fra de primitive to-trinns Bladed fans fra fjoråret, til de uendelig variabel datastyrte blåsere i moderne luksusbiler, har automotive ventilasjonsanlegg bidro til å gi for komfortabel og sikker bil drift i flere tiår. Hastigheten av luftstrømmen gjennom ventilasjonsanlegg er vesentlig forbedret i de senere årene, på grunn, i det minste delvis, for å bedre konstruksjon og konfigurasjon av viftemotorene og løpehjul. Enkelte system manglene kan etterligne noen symptomer på viftemotor feil, av en type eller en annen, og nøyaktig diagnose er avhengig av anerkjennelse deres. Close Calls

viftemotor kan synes å være å klandre når luftstrømmen blir særlig redusert, når hvis faktum, ligger feilen et annet sted. Utilstrekkelig flyt på alle vifte hastigheter kan være forårsaket av en tett luftinntak skjermen. Blader, eller annet rusk som hindrer skjermen kan gjøre viftemotor innsats synes svak, i beste fall. Eventuelle rusk partikler som kommer inn i plenum kan kontakte blåseren impeller, og lydene som produseres kunne heve unødige mistanker om motor skrøpelighet. Defekte drift av dører i ventilasjon plenum kan misdirect luftstrømmen, og utgang til enhver vent register kan bli svekket. Avvik i den elektriske kretsen for viften, som for eksempel dårlige brytere eller motstander, kan stanse all funksjon, eller forhindre drift ved visse hastigheter. Når disse mulige årsakene er eliminert, kan gjenværende symptomene indikerer nye viftemotor feil.
Severdigheter

En svak viftemotor kan ikke fjerne interiør glass så vel som før. Plutselige eller utviklende behov for manuell innsats for å tørke frontruten kan være en indikasjon på redusert blåser ytelse. Moisture samle på interiør trim, eller eksepsjonelt økt kondens utgang på klimaanlegget avløp, kan også bety falming blåser handling. Frost som former i motorrommet, på klimaanlegget avløp, kan også indikere en mangel på luftstrøm i plenum kammer. Røyk stammer fra vent registre, eller fra under dashbordet, kan være tegn på katastrofale viftemotor breakdowns.
The Sounds

Uvanlige lyder som kommer fra dashbordet kan være de første avslørende tegn på problemer med en viftemotor. Squeals eller knirking som begynner med vifte drift, men falmer til taushet snart etter, kan være den eneste signal gitt av motorlageret problemer. Lagrene er sjelden brukbare, og de tiltak krever motor erstatning. Dette symptomet er best handlet på raskt, for å unngå overhengende og fullstendig tap av luftstrøm. Klikke lyder som rytmisk sammenfaller med vifte hastigheter kan bety noe avvik på blåseren impeller, hvis rusk i området har utelukkes som årsak. Den plast impeller kan lide pauser fra innføringen av utenlandske gjenstander, som mynter, eller utmattelse på grunn av radikale temperaturendringer normalt opplevd i et kjøretøy ventilasjonsanlegg.
Sensations

Vibrasjoner følte i dashbordet, eller nabolandet interiør stykker, som øker med vifte hastigheter er mulige tegn på en ut-av-balanse tilstand i motoren, eller impeller. Den konstante vibrasjoner kan ikke påvirke luftstrømmen i vesentlig grad, men motoren er ute av stand til å overleve slike vanskeligheter for lang. Små dotter av røyk kan forveksles med tåke produsert i fuktige biler ved første blikk, men lukten av elektriske komponentfeil raskt retter eventuelle betenkeligheter. Lukt som er forsterket av hevet blåser hastigheter kan resultere fra laber blåser ytelse over en lengre tidsperiode. Upassende ventilasjon valg eller tungt røyking i bilen kan også være å klandre. Rengjøring av viften impeller og ventilasjon plenum kan gjenopprette full funksjon, i dette tilfellet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68740.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer