Min bil har en motor Røyking og svidd lukt, men er ikke Overoppheting

Mens vismenn og lærde menn blant oss kan forfekter at der det er røyk, er det ild, noen ganger - spesielt der motorene er bekymret - røyk er bare røyk. Selv om det ikke kan være ødeleggende i seg selv, er røyking ofte symptomatisk for dypere problemer som krever umiddelbar oppmerksomhet før brenning gjennom alle kontanter i lommeboken. Avgassrøyk

Eksos røyk kommer i tre grunnleggende varianter: svart, hvit og blå. Svart røyk kommer vanligvis med en sterk lukt av drivstoff, og indikerer at det er for mye drivstoff eller ikke nok luft går inn i motoren, eller at det er en gnist feil forårsaker en feiltenning. Hvit eller grå røk indikerer vann i sylindrene, sannsynligvis på grunn av en kjølevæske lekkasje gjennom inntak pakning eller toppakning. Blå røyk kommer fra olje brenner i sylinderne. Olje kommer vanligvis inn gjennom enten en lekker inntak ventil tetning eller gjennom slitte stempelringer. Sylinder feiltenning, tap av kraft eller tap av drivstofføkonomi kan følge alle farger eksosrøyk.
Oil Smoke Fra Engine

Oil røyk har en distinkt lukt, som en asfalt parkeringsplass eller taktekking tjære på en varm dag. Oddsen er bra at hvis du har noen form for røyk fra motorrommet, så er det på grunn av oljen lekker fra et sted og falle ned på eksosmanifolden eller katalysator. Ventil dekke pakning er en snikende og endemisk årsak til olje røyking, spesielt på V-konfigurerte motorer. Olje bassenger inne i ventilen dekselet langs indre kant, brudd i ventildekselpakning vil sende alt fra et drypp til en jevn strøm av olje faller ned på eksosmanifolden
røyk. fra Oil Filler
p Dette er en vanlig sykdom, spesielt for eldre motorer. Nesten alle motorer vil avgi en svak dott av røyk fra oljepåfyllingslokket på grunn av olje brenner inne i motoren. Eldre motorer er mer utsatt for å utvikle hot spots som bidrar til denne oljen røyk, men ofte du vil finne at det er et resultat av slitte stempelringer eller sylindere. Slitte stempelringer vil tillate stemplene å suge olje inn i sylinderen, hvor det brenner og skyter forbi stempelringer. Ofte vil veivhuset ventil suge denne røyken tilbake inn i motoren for å bli re-brent, men hvis ikke så oljen røyken stige fra oljepåfyllingslokket. Dette gjelder spesielt hvis du har en tett eller feil PCV ventil eller rør.
Elektrisk, damp og andre Smoke

Elektrisk røyk vanligvis har en skarp tang, umulig å feil for noe annet. Men det er bare hvis det kommer røyk fra en varm wire, bare kobberledninger som de i dynamoen avgir en mer subtil duft av ozon og varmt metall. Dynamo røyking er ganske usannsynlig med mindre dynamoen er helt stekt, i så fall bør du få en sjekk motoren lys og en lav spenning lys. Hvis motoren din puffs ut en tilfeldig strøm av hvit røyk, kan det være damp som kommer fra din kjølevæske overflow tank. Lekker og brenning overføring væske og servostyring væske vil også skape en sky av røyk ligner en motor oljelekkasje, men med en litt mer kjemisk aroma.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68495.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer