Slik feilsøker TCS Light på en 2003 Honda Accord

The traction control system, eller TCS, på en 2003 Honda Accord har flere funksjoner i forhold til å opprettholde konstant dekk hastighet og trekkraft. Det fungerer i samklang med anti-lock bremser og overføring for å opprettholde denne kontrollen. Den mottar signaler fra hjulsensorer, overføring - eller dens kjøretøyets hastighet sensor - og tenningssystemet å formulere sin strategi. Strategien er å bremse hastigheten på motoren for å redusere dekk spin, redusere overføringen gearing og bruke bremsen til den raskeste spinnende dekk, eller en kombinasjon av disse. Du trenger
Professional diagnostisk verktøy (MATCO, Genesis eller Tech 11)
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret og sjekke for å se om det er noe væske -relaterte problemer forårsaker TCS lys for å komme videre. Sjekk master bremsesylinderen væskenivå og legge bremsevæske etter behov. Hovedsylinderen er plassert på førerens side skott (eller brannmur) og har en stor sirkulær tank bak den. Sjekk også overføring væske nivå og legge til overføring væske etter behov.
2

Kontroller tilkoblingene på ABS bremser modulator og modul ligger rett foran master sylinder. Modulen er datamaskinen delen av ABS-systemet. Det er den bærbare størrelsen komponent med et ledningsnett koblet til den i umiddelbar nærhet av modulator. Det er lett å finne modulator ved bare å følge bremseslanger fra master sylinderen ned til modulator. Se etter eventuelle korrodert eller frakoblet ledninger.
3

Se over de elektriske kontaktene på radiator side av overføringen for korrosjon og frakoblet eller løse kontakter. Sjekk alle sikringene i sikringsskapet og relé boksen på førersiden fender godt og bytt om nødvendig. Prøvekjøre bilen og notere eventuelle uregelmessigheter i motor og transmisjon drift. Rette alle problemer med motoren og girkasse for TCS skal fungere skikkelig. Hvis både motor og girkasse fungerer på riktig måte, går du videre til neste trinn.
4

Start motoren og kontroller dash lys for en check engine lys. Hvis check engine lyset er på, har datamaskinen satt en kode. Trekk kodene for å se om noen av dem er relevante for TCS eller ABS ved å plugge den diagnostiske verktøy kontakten inn i diagnostikk porten under førersiden av dashbordet.
5

Vri tenningsnøkkelen på (motoren). Snu diagnostikk skanneren. Følg instruksjonene som skanneren ber deg for beskrivelse av kjøretøyet. Etterkomme ved å sette informasjonen inn i verktøyet. Etter innspill av den første informasjonen, viser skanneren flere alternativer for å trekke koder - Velg riktige motoren som er oppført. Trykk på "Read"-knappen og skanneren begynner å avhøre den integrerte datamaskinen for koder i det angitte området og vise dem på skjermen. Det vil også gi en beskrivelse av problemet og en metode for å overvåke den i drift for verifisering.
6

Kontroller feilkoden gyldighet. Skanneren, ved å vise en kode, vil gi flere alternativer. Det gir fremgangsmåten for operasjonen, plassering på kjøretøyet, beskrivelse og beste test plassering av kontakten, fremgangsmåte for overvåkning og hvilken signalet skal se ut mot den defekte, og til slutt, en måte å kontrollere element hvis det ikke er noe signal på alle. Korrigere alle kodede problemer før du fortsetter.
7

Sett skanneren ved å velge "overføring" og trykk på "Read"-knappen. Korrigere eventuelle problemer før du fortsetter. Selv om det er ingen kode som vises om kjøretøyets hastighet sensor, er det fortsatt en god idé å overvåke den i aksjon for å se om signalet kan være til stede, men uregelmessig. Prøvekjøre bilen med skanneren koblet til og se VSS fart for å se om det er konsistent. Hvis du finner noen uregelmessigheter, erstatte VSS. Hvis signalet fra VSS ikke enig med de bakre hjulsensorer, er alle signaler anses feilaktig og ikke pålitelige, slik at datamaskinen avviser signal.
8

Kontroller synkronisering og signal eksistens i alle fire -hjulsensorer. Plasser skanneren i "ABS"-modus. Velg hjulsensor overvåking. Kjøre bilen og se sammenhengen mellom alle fire hjul. Det vil vise et bilde av hvert hjul og en hastighet under den. Hvis en eller flere sensorer synes å være ødelagt, er dette problemet. Erstatte eventuelle feil hjulsensorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68023.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer