Slik feilsøker en 1991 Mazda Distributør

Mazdas er godt kjent for distributør problemer. Feilsøkingsprosessen på en distributør kan gjøres på flere måter: Inspiser tilkoblingene på distributør, følg ledningene fra distributør til spolen og deretter til tennplugger gjør at hver er festet tett, se etter noen elektriske tilkoblinger til distributøren som synes å være løs. Derfra kan noen veldig spesifikke feilsøking tester gjøres. Du trenger
Gummi hansker eller isolerte tenger
Assistant
3-tommers ledning, strippet i begge ender
Phillips skrutrekker
Vis flere instruksjoner
Spark Test

en

Koble hver av tennplugg ledninger, ett om gangen. Hold hver tennplugg ledning med en gummi-hanske eller isolert tang mellom 1/2 tommer og 1/4 tomme fra kroppen av motoren. Holdes vekk fra ledninger eller elektriske deler.
2

Rekruttere en assistent til å sitte inne i bilen og vri om nøkkelen. Sørg for å komme opp med en god nøkkel ord som "Stop" eller "Keep Going" før du starter denne prosessen for å sikre god kommunikasjon.
3

Se tennpluggen for å se om en sterk, går blå gnist fra ledningen til kroppen av motoren. Svak gnist eller ingen gnist i det hele tatt kan indikere en dårlig distributør.
Engine Control Unit (ECU)
4

Varm bilen opp til driftstemperatur. Slå bilen av.
5

Åpne tester boksen, som er en liten svart boks ca 2 inches av 2 inches inne i motoren mot rattet. Skyv toppen av det å skille det fra bunnen på førersiden av bilen. Sett inn en 3-tommers ledning som er blitt strippet på begge sider inn i boksen, en side går inn i GRD og den andre siden går inn i TEN. Følg diagrammet på undersiden av lokket for å bekrefte riktig innsetting av ledningen.
6

Vri tenningen til "On" posisjon uten å starte den. Blinkende i nedre venstre del av dashbordet, vil "Check Engine" lyset kommer på. Tell antall blink, noe som indikerer feilkoden som ble sendt til ECU. En opptelling av to indikerer en "NE" kode og indikerer at distributøren er sannsynlig å være dårlig.
Rotorrotasjon
7

Ta av lufta lufteslangen fra luftmassemåler ved å løsne de klemmer på slangen i begge ender og fast løfte dem av hver side. Fjern fordeleren hetten ved å løsne skruene på hver side av hetten. Ta sentrum ledning off som går til spolen og la den henge i motoren.
8

Trekk hetten av av distributøren. Sett lokket til side bort fra distributør nær radiator.
9

Watch rotoren, som er den bevegelige delen på innsiden av distributøren, som noen sitter inne i bilen og skrur motoren. Legg merke til rotoren snu når motoren startes. Det skal vende med hver forsøk på start av motoren. Hvis den ikke slå, kan det tyde på en dårlig distributør.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65254.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer