Feilsøking en Fuel Pump i en Porche 944

The Porsche 944 ble bygget før 1991. Den ble produsert med en 3,0 liters inline firesylindret motor og kom standard med mange forskjellige funksjoner, inkludert strøm bremser, en makt soltak, cruisekontroll, klimaanlegg, elektriske vinduer, en fem-trinns manuell girkasse og fire hjul anti-lock bremser. Det var også utstyrt med en elektrisk bensinpumpe som sitter inne i bilens bensintank og sender drivstoff fra bensintanken til motoren. Ved skikkelig feilsøking bensinpumpen kan du oppleve at en annen drivstoffsystemet komponent er defekt og sparer deg tid det ville ha tatt å komme til og skifte pumpen. Du trenger
Fuel trykkmåleren
tenningsnøkkelen
Tenger
Vis flere instruksjoner
en

Watch for Porsche å vise symptomer på en mislykket drivstoff pumpe. De to viktigste symptomene på en dårlig bensinpumpe er Porsche unnlate å starte når du vrir om tenningsnøkkelen og motoren kveles når du trykker ned på gasspedalen for å øke Porsches hastighet.
2

Gjør at brennstoffet trykket er i riktig område. Koble en drivstoff trykkmåler til Schrader ventil på bilen din. Den Schrader ventil ser veldig lik en luftmunnstykket på en sykkel eller bil dekk og er plassert på toppen av motoren din. Når du har koblet til drivstoff trykkmåler til ventilen, slå Porsche på og la motoren gå på tomgang. Les måleren for å se om drivstoff trykket er innenfor et akseptabelt område. Riktig drivstoff trykkområde for en 1991 Porsche 944 er 46-51 pounds per kvadrattomme.
3

Sjekk om drivstofftrykket regulator som forårsaker dine drivstoffsystemet problemer i stedet for et defekt drivstoffpumpe. Hvis Porsche har lavt drivstoff press drivstofftrykket regulator kan være feil i stedet for drivstoffpumpe. Med drivstoff trykkmåler fortsatt festet til Schrader ventil, finne drivstofftrykket regulator, som er i nærheten av Schrader ventil, og forsiktig klem drivstoff linje som går til regulatoren mens Porsches tomgang. Hvis drivstoffet trykkmåleren viser bilens drivstoff trykket øker etter hvert som du klemmer på drivstoff linjen regulatoren er dårlig og bør repareres eller erstattes.
4

Kontroller at bensinpumpen begynner å jobbe når batteriet begynner å arbeide. Drivstoffpumpen bør begynne å trekke gass fra drivstofftanken så snart batteriet av bilen starter energigivende. Slå tenningsnøkkelen ett hakk til høyre slik at batteriet er på, men Porsche motor er det ikke. Sitte og lytte til drivstoffpumpen. Du bør være i stand til å høre den arbeider om den fortsatt fungerer som den skal. Du må utføre denne testen i et rolig sted, eller du kan trenge en annen person til å hjelpe deg å lytte til pumpen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67267.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer