Hvordan sjekker jeg om en motor er bra før du kjøper?

Sjekke ut en motor før du kjøper er en god idé som en motor reparasjon kan være kostbart. Sjekke ut motoren på ingen måte garanterer at det vil kjøre jevnt i lang tid, men minst du kan finne ut om det er noen åpenbare problemer. Det er mye lettere å kontrollere en motor hvis det fortsatt er inne i bilen og kan startes, men noen ganger må du sjekke en motor mens den er ute av bilen. Du trenger
Crescent skiftenøkkel
White fille
Tennpluggnøkkel
Socket satt
Ratchet
Vis flere instruksjoner
i bilen

1

Fjern tennpluggene med en skralle og en tennplugg socket. Sjekk ut tennpluggene for skade og overdreven sot. Bytt ut pluggene etter å ha sjekket.
2

Trekk peilepinnen fra motoren. Hvis oljenivået er lavt, det er et tegn på omsorgssvikt. Kontroller farge og konsistens av oljen. Hvis det er veldig svart og tynn, be om service poster, da dette er et tegn på lange intervaller mellom oljeskift. Sjekk toppen av oljenivået for skum, som er et tegn på vann i oljen som kan indikere en blåst toppakning.
3

Start motoren og la den oppnå driftstemperatur , omtrent halvveis opp temperaturmåleren.
4

Lytt for noen metallisk rasling eller banke. Se temperaturmåleren i tillegg til å sørge for at det ikke overopphetes. Øk motorturtallet for å simulere kjøring.
5

Åpne panseret og lytte nøye for eventuelle metallisk støy. Øk motorturtallet.
6

Lytt for høye hvesende lyder og prøver å lukte for noe brenning. Er du prøver å finne ut om kjølevæske brenner.
7

Sjekk eksos utgang for noen blå eller svart røyk, som begge er tegn til skade på motoren.
8

kjøre bilen. Ikke vær redd for å akselerere raskt å være sikker på bilen ikke er nølende eller har andre kjører problemer under belastning.
Ut av bilen
9

Fjern alle av tennpluggene med en skralle og Plugghetter. Sjekk dem for noen innvirkning skade eller manglende deler.
10

Sett en halvmåne skiftenøkkel på veivakselen bolten, som ligger på den viktigste skivene foran på motoren. Skru bolten og se gjennom tennplugg hullene for å se hver sylinder flytte opp og ned.
11

Fjern peilepinnen og sjekk oljen for noen forurensning. Tørk av peilepinnen med en hvit klut, se etter misfarging eller metallspon. Visuell kontroll av hele motoren for fysisk skade.
12

Fjern ventildekselet med en skralle og socket. Drei veivakselen bolten og gjøre visse timing kjeden eller beltet beveger cam. Den tannrem er gummi beltet på forsiden av motoren. En ødelagt belte eller kjede kan bety dyre reparasjoner vil være nødvendig for å få motoren i gang.
13

Spinn vannpumpe, hvis ekstern, og lytte etter eventuelle sliping lyder. Hvis du hører en sliping lyd, fjerner vannpumpe, ved hjelp av en skralle og socket, og visuelt inspisere den for skader.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65252.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer