Slik feilsøker Marine Motors

Feilsøking marine motorer kan sammenlignes med å diagnostisere problemer med en bilmotor, med noen ekstra bekymringer og ekstra systemer. Den typiske marine motor, enten utenbords, innenbords eller hekkaggregat, opprettholder mye mer stress enn bilmotorer. Båtmotorer har ikke den luksusen av kystfart og lider konstant belastning og dreiemoment press. Å bli strandet på en båt langt fra land kan være en stor ulempe, samt farlig for piloten og mannskapet. Feilsøking en båtmotor krever en tålmodig prosess med eliminering å finne en sviktende komponent eller system, samt kunnskap om hvordan denne komponenten eller systemet fungerer. Du trenger
multimeter
Socket satt
Skralle
Compression måle
Eiers service manual
Fuel filter skiftenøkkel
Sealed container
Skrutrekkere
Byglingstråd
Vis flere instruksjoner
en

Sett et multimeter for DC volt på nedre skala og kobler den røde måleren sonde til den røde (positive) ledelsen på batteripolene. Fest negative meter sonde til den negative (svart) terminal på batteriet. Måleren skal 12,5 volt eller mer, som er den stående spenning. Enhver volt lesing mindre indikerer et batteri i delstaten utslippet. Dersom motoren går, hold måleren koblet til terminalene og få motoren til en rask tomgang. Slå på alle dine tilbehør. Avlesningen skal indikere 13,5 til 14,4 lading volt. Enhver leser mindre indikerer et problem med dynamo eller regulator.
2

Knepp av motordekslet og ta ut kontakten wire eller ledninger. Inspisere plugg for sprekker og frakobling ved beslag. Bruk en socket og skiftenøkkel for å fjerne tennpluggen og kontroller at elektroden for en lys brun eller brun farge - en vanlig indikator på en god plugg. Svart, våt eller hvit elektroder vil indikere altfor rik, oversvømmet eller en overopphetet tennplugg. Koble pluggen ledningen til tennpluggen og sett den på motorblokken, nær en bergvarme. Hvis motoren starter, snu det og se etter en gnist hoppe fra pluggen til bakken. Ingen gnist indikerer et problem med spolen eller tenningssystem.
3

Fjern tennpluggen (eller plugger) med en socket og skiftenøkkel. Skru inn en komprimering manometerfeste slangen inn i tennplugg gjenger. Koble coil ledningen helt og sette overføringen velgeren i nøytral. Slå av motoren over seks til åtte ganger med startnøkkelen og lese måleren. Riktig komprimering for en motors sylinder bør ligge mellom 115 og 125 pounds per kvadrattomme (psi) for en høy komprimering motor. Noen lavere kompresjon motorer kan kreve bare 80 til 100 psi. Sjekk din repair manual for riktig psi rekkevidde. Sylindere som avviker med 10 psi eller mer indikerer en komprimering problem med ventiler, ringer eller toppakning.
4

Bruk en drivstoff filter skiftenøkkel for å fjerne drivstoff-vann separator fra motoren. Skru beholderen mot klokken og inspisere interiør. Det skal ikke være noe vann inne i beholderen. Helle innholdet ut i en klar glasskrukke og lete etter vann-og olje-separasjon nivå. Hvis vann eksisterer, betyr det vann har kommet inn i drivstoffsystemet, muligens forårsaker en damplås, eller sylinderlås. Refill separatoren beholderen med friskt drivstoff fra gass tank, via primeren og slange, og skru den tilbake på motoren for hånd.
5

Clear eksos portene på nedre motor enhet tang, silt, plast og annet rusk, hvis opplever en overoppheting problem. For hekkaggregat og påhengsmotorer, bør eksos vannet være varmt å ta på og går ut av eksos porter i jevn bekker eller sporadiske utbrudd. For et lukket ferskvann kjølesystem, sørg radiatoren nivået er opp til maksimum, og at termostaten åpner ordentlig etter at motoren har nådd normal driftstemperatur. Sjekk de våte eksos manifolder for lekkasjer, hvis montert, og stram eventuelle løse bolter med en socket og skiftenøkkel. Ingen strøm fra eksos portene på undervannshuset indikerer en kilt eller ødelagt vannpumpe impeller.
6

Kontroller luftinntaket filter og flammesperre boks for tresko av rust og rusk. Fjern flammesperre med en socket og skiftenøkkel og rengjøre innsiden av alle fremmedlegemer. Hvis den er utstyrt med en patron luftfilter eller element, ta ut filteret og prøver å starte motoren. Hvis motoren går, er luftfilteret er tett.
7

Sjekk gasstanken for et passende nivå av drivstoff. Drivstoffet skal være frisk, uten bitter eller bedervet lukt. Gammelt drivstoff vil sette tyggis og lakk i forgasseren jets, ikke tillate motor oppstart eller forsvarlig drift. Fjern alle in-line drivstoffilter med en skrutrekker og blåse gjennom begge ender av filteret for å sikre skjermen elementene er gratis og fritt for hindringer.
8

Place ene enden av en jumper wire på " bat "-terminalen på startsolenoiden og den andre enden av ledningen på de små, tynne solenoid terminal. Sett tenningsnøkkelen i "On" posisjon. Hvis starteren spinner og engasjerer motoren, mens det ikke før, er solenoiden defekt, noe som vil føre til en no-start tilstand.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68251.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer