Slik feilsøker en 289 motor

Ford 289 motor var blant Fords mest populære små blokk motorer av 1960-tallet til den ble avløst av 302 i 1968. Den 289 var utstyrt i en rekke biler, men er trolig mest nært knyttet til Mustang og Falcon. Den 289 inneholdt en ganske enkel design, beholde nesten alle funksjonene til forgjengeren, 260. Selv om en tilsynelatende uendelig antall av årsakene kan føres til et bestemt symptom, kan årsaken til det store flertall av problemer i forbindelse med motoren spores uten demontering av motoren. Du trenger
batteri terminal pensel
Voltmeter
Jumper kabler
Wrench
Fuel filter
Bladmått (høy ytelse bare 289)
Tennpluggnøkkel
komprimering måle
Vis flere instruksjoner
Motoren starter ikke
en

Inspiser tips av batterikablene for korrosjon. Batteri korrosjon opptrer vanligvis som en hvit kalkholdig pulver og kan forhindre at batteriet strøm fra å nå kablene. Rengjør batteripolene og tips av kablene med et batteri terminal pensel hvis det finnes korrosjon mens iført tykke hansker og vernebriller.
2

Fest et voltmeter til batteriet. Måleren skal indikere at batteriet har en kostnad på mellom 12 og 14 volt. Hvis batteriet ikke holder mellom 12 og 14 volt, må du lade batteriet med startkabler festet til en fungerende batteri. Bytt ut batteriet hvis det ikke holde en belastning.
3

Sørg for at batterikablene er sikre med en skiftenøkkel. Den negative kabel fører fra batteriet til siden av motorblokken. Den positive kabelen festes til startsolenoiden. En kabel på motsatt side av solenoiden festes til startmotoren.
4

Fest den ene ende av en bro-kabel til den positive pol. Raskt berører den motsatte ende av Byglingskabel til den gjengede stang på den side av startsolenoiden som forbinder solenoiden til startmotoren. Bytt startsolenoiden hvis startmotoren ikke slår. Hvis startmotoren svinger, men motoren ikke erstatte, startmotoren.
Engine ujevn tomgang og misfires
5

Skift drivstoffilter, da det kan hindre en tilstrekkelig tilførsel av bensin fra å nå frem til motoren. Brenselet filteret er metal beholderen befinner seg på forsiden av forgasseren. Drivstoffledningen festes til baksiden av filteret. Skru av filteret ved å vri sin integrert mutter i mot klokka med en skiftenøkkel.
6

ut om ventilene er riktig justert. To versjoner av 289 ble produsert, standard 289 og svært sjeldne høy ytelse 289. Standarden 289 var utstyrt med hydrauliske ventilløftere, mens den høyytelses 289 var utstyrt med faste ventilløftere. Standard 289 er løftere må justeres med motoren i gang. Fjern ventil deksler og starte motoren. Slå en rocker arm mutter i mot klokka med en nøkkel til en taping lyden blir produsert, og stram til mutteren bare til lyden stopper. Til slutt, skru til mutteren ytterligere 3/4 av en sving. Den høye ytelse 289 er løftere må justeres med en bladsøker og med motoren slått av. Ta ventilen dekker og måle avstanden mellom toppen av en ventil, og at ventilens vippearm med trådmåleren. Avstanden skal være 0.018 inches. Løsne eller stramme rocker arm nøtt å justere avstanden.
7

Fjern tennpluggene fra motoren med en tennpluggnøkkel. Sett inn en komprimering måleren inn i noen tennplugg åpningen på topplokket. Trykk ned gasspedalen i gulvet og slå av motoren med tenningsnøkkelen for noen andre. Ta opp lesingen av komprimering måle og gjenta prosessen for de resterende tennplugg åpninger. Sammenligne resultatene. Hvis avlesningen er betydelig lavere på to tilstøtende sylindere enn på de øvrige sylindere, kan toppakning være defekt. Hvis bare én lesing er betydelig lavere, kan det sylinder har brent ut ventiler eller slitte stempelringer.
Unormalt høyt oljeforbruk
8

Start motoren og la den varmes opp. Observere om en blå-farget røyk kommer fra eksosrøret mens motoren går på tomgang. Blå-farget røyk er en indikasjon på at stempelringer har mislyktes. Olje passerer over ringene og brenning med drivstoff i forbrenningskammeret.
9

Start motoren og la den varmes opp. Trekk luftehette ut av toppen av hver ventil dekselet. Observere om røyk rømmer fra luftehette åpninger på ventilen dekker. Hvis røyken er til stede, blir ventil guider og /eller ventilen stammen sel sannsynligvis slitt.
10

Start motoren og la den varmes, og slå av motoren. Inspisere bunnen av motoren for en oljelekkasje. Vær spesielt oppmerksom på toppen av bunnpannen og bunnen av timing kjedekasse, noe som indikerer en blåst pakning. Dersom det foreligger en lekkasje på baksiden av motoren, hvor bunnpannens oppfyller motoren, kan den bakre hovedolje-tetning være defekt. Til slutt, se etter lekkasjer rundt oljefilteret, som indikerte at filteret kan være løs. Pass på å ikke stramme filteret, som det skal bare være for hånd.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67741.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer