Hvorfor Turbine Engines Surge?

The Encyclopedia Britannica forteller oss turbinmotorer utvikle kraft "ved å akselerere turbinavløpet strømme gjennom en dyse." De roterende kompressor bladene får sin kraft fra de brennende avgasser, som spinne et annet sett med Knivene er festet til kompressoren blades med en aksel. Mye kan gå galt med denne tilsynelatende enkel mekanisme, inkludert den fryktede "kompressor surge." Axial Flow vs turbomotorer

Også kjent som en "jet" motor, aksial flow konstruksjon er en av de enkleste av alle motorer. I en aksial-strømning motor, strømmer luft gjennom kompressoren bladene og inn i et sentralt forbrenningskammer, hvor gassene under trykk og skyter ut gjennom eksos-turbiner. En svært motoren er meget lignende i konsept, bortsett fra den bruker en motorblokk og stemplene på plass av en enkel sentral forbrenningskammeret. Luft strømmer gjennom turbinen kompressor kniver, combusts med drivstoff i motoren og går ut gjennom turbo eksos turbiner.
Overspenningsvern Basics

Uansett hva slags turbin motor du snakker om, er definisjonen av surge alltid den samme. Bølge skjer når trykket etter kompressoren knivene - i forbrenningskammeret i en aksial-strømning motor eller motorblokken på en turboladet motor - overskrider skivens evne til å komprimere den. Under normale forhold vil turbinbladene bare komprimere luften ved et visst beløp, etter det, at de rett og slett slutter å virke. Men hvis trykket plutselig toppene bak bladene, eller plutselig faller foran dem, deretter retning på luftstrømmen vil reversere. Dette stopper kompressor bladene i deres spor, noe som kan resultere i massiv skade.
Surge i Axial-Flow Engines

Surge i aksial motorer er ikke helt forstått, men det har en tendens til å skje mens lufthastigheten gjennom motoren er lav og trykket inne i motoren er høye. Hvis du tenker på en jetmotor som du ville en vanlig motor, så tenk på jet er surge punkt som sin komprimering grensen for en gitt forskyvning. Hvis kompressorene presse luften for hardt, vil trykkene på innsiden av forbrenningskammeret går opp, og skaper en økt sannsynlighet for bølge. En viss mengde surge normale under oppstart, når motorens turtall er for lav til å holde luft går i en retning, og er mer sannsynlig skje hvis turtall synker for raskt, eller hvis overkant mottrykk som bygger seg opp som et resultat av den utløpsmunnstykke lukking for langt for en gitt rpm.
Surge i turbomotorer

Turbocharged gass stempelmotorer er spesielt utsatt for surge på grunn av strupeplaten. Mens akselererende, feier motoren opp gjennom fra et lavere turtall til et høyere nivå. Når du treffer motorens redline og turbo kjører i full fart, må du løfte av akseleratoren kort for å skifte. Når strupeplaten snaps stengt, kommer luft til en skrikende stans og hastighet synker til nær ingenting. Trykket i boost tube pigger, og luft går skyte bakover ut av turbo.
Solutions og konsekvenser

Surge kan unngås i jetmotorer ved å holde motorturtall og luftstrømmen innenfor maksimal effektivitet rekkevidde, og ved å holde motoren ut av aerodynamisk stall via bevegelse fremover. I en turboladet motor, hjelper en fjærbelastet blow-off ventil i inntaket tube å ventilere press spikes under skiftende, før de har en sjanse til å indusere surge. Hvis du noen gang har hørt en import stasjon ved og avgir en uttalt fløyte mellom girene, så du hører signaturen lyden av et eksternt ventilerte blow-off ventil. Slik at enten en aksial-flow eller svært motoren til å gå inn i surge vil netto samme resultat:. Ødelagt eller knust kompressor blader, bærer skader og ganske muligens en eksplodert kompressor

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68524.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer