En 2000 Lexus ES300 kode P1130

Med en 3,0-liters sekssylindret motor og en fire-trinns automatisk girkasse du har makt og luksus i en bil som ikke koster deg 3 millioner dollar for å kjøpe. Som alle biler av denne epoken, har Lexus et on-board diagnose system som brukes til å hjelpe teknikere diagnostisere problemer i motoren og drivverket, i de fleste tilfeller før de er selv alvorlig nok til å legge merke til. Kode P1130 gjelder spesielt banken din en sensor en luft /drivstoff sensor, også ofte referert til som en oksygen sensor. Hva den gjør

Kjøretøyet bruker flere katalysatorer for å rense de giftige gassene som er opprettet fra forbrenningsprosessen slik at det ikke slipper inn i jordarter atmosfæren. For at katalysatoren til å jobbe så effektivt som mulig motorene luft til drivstoff forholdet må holdes innenfor en viss rekkevidde. De fire sensorer som er installert i en eksos-systemet registrerer og overvåker mengden av oksygen som til overs i eksosen etter forbrenningsprosessen, og etter at eksosen er blitt filtrert gjennom katalysatoren. Den kjørecomputer bruker deretter informasjonen som sendes fra sensor for å justere motorer luft til drivstoff forholdet tilsvarende. Sensoren i spørsmålet om trøbbel kode P1130 ligger rett under eksosmanifolden for den bakre topplokk.
The Meaning

kode P1130 betyr en feil har blitt indikert med den angitte oksygen sensor. Dette blir sagt, men er svært vag fordi det kan bety en rekke forskjellige ting har skjedd fra en svikt i luften eller drivstoffsystemet hele veien til en defekt sensor. Det kan være vanskelig å fastslå årsaken til kode P1130, men det er skritt du kan ta som vil hjelpe finne og reparere årsaken. Du kan ikke merke noen kjørbarhet eller kjører problemer, men hvis luft til drivstoff blandingen er for rik, eller sensoren er formidle feil informasjon til datamaskinen kan du finne deg selv å falle offer for en mislykket utslipp test, hvis staten utsetter deg for dem.
finne årsaken

Du må anskaffe en Lexus automotive scanner til å utføre de nøyaktige testing forhandleren kan utføre, men en skitten MAF sensor eller åpen vakuum passasje kan og har vært kjent for å sette feilkode P1130 fordi datamaskinen kan få en feil luft lesing. MAF-sensor er plassert i luftinntaks slangen og har et firkantet topp på den. Fjern MAF sensoren og rengjør den med MAF sensor renere. Også inspisere luftslangen og spjeldhus for eventuelle blokkeringer, og reparere eventuelle skadede vakuum linjer. Tømme feilkoder med en vanlig OBD-II scanner og kjøre bilen. Hvis problemet koden leveres igjen, støtte bilen med bukker og inspisere ledningsnettet ledningene som fører fra motoren sele til oksygen sensor og gjør eventuelle reparasjoner som er nødvendig. En pause i noen av oksygen sensor ledninger vil utløse en check engine lys. Hvis en reparasjon ble gjort, prøvekjøre bilen og se etter feilkoder. Sjansene er hvis du fortsatt har kode P1130 oksygen sensor er dårlig og må erstattes.
Skifte Oxygen Sensor

å erstatte oksygen sensor du vil trenge en oksygen sensor socket, skralle og kobber anti-seize. Ikke forsøk fjerning mens eksos eller motoren er varm eller du kan bli skadet og skader kan oppstå til eksosrør. Koble sensoren sele og rotere sensoren mot solen med oksygen sensor socket og skralle. Rengjør gjengene på røret med en stålbørste og gjelder fersk kobber anti-seize på gjengene på den nye sensoren. Sensoren installeres med klokken og skal trekkes til 27 fot-pounds. Koble sensoren og fjerne eventuelle feilkoder. Hvis sensoren er vanskelig å fjerne kan du varme opp området rundt oksygen sensor med en propan lommelykt for å bistå i fjerningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68788.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer