Hvordan sjekke om motor av en 2002 Manuell Miata

Hvis en 2002 Mazda Miata sin check engine lyset har vært tent, det ofte indikerer en feil i selve motoren. Utfordringen ligger i å tyde om bilen trenger en kostbar reparasjon, eller om problemet er en relativt enkel en. Heldigvis, hvis den ble solgt i USA, har 2002 Miata å samsvare med Environmental Protection Agency regler for standardiserte On-Board Diagnostic systemer. Det betyr at bilens datamaskin vil ha universal feilkoder du kan bruke til å diagnostisere motoren. En OBD-II scanner er det eneste middel som kodene kan hentes. Du trenger
OBD-II Scanner
Vis flere instruksjoner
en

Avdekk 2002 Mazda Miata er Data Link Connector. Dette uttaket er på venstre side av førerens dashbord. Det er skjult bak panelet dekker Miata sikringsskap.
2

Plugg OBD-II scanner inn Miata er Data Link Connector. Dette diagnostiske port fungerer som en inngangsport inn i datamaskinen. Skanneren vil inneholde en kabel med en 16-pinners plugg som vil lett passe inn i DLC.
3

Aktiver skanneren ved å slå den på. Du trenger kanskje ikke å gjøre dette, avhengig av hvilken type OBD-II scanner du eier. Noen merker er forhåndsinnstilt til å automatisk starte når de føler en tilknytning til en On-Board Diagnostic system.
4

Stikk nøkkelen i Miata tenningen og slå til "On". Dette vil skru på det elektriske systemet og den diagnostiske datamaskinen. Noen skannere imidlertid også trenge motoren igang også. Hvis du eier denne typ av skanneren, starte 2002 Miata motor.
5

Skriv inn et "read"-kommandoen i skanneren, hvis du eier en som ikke er innstilt til å automatisk hente feilkoder. Utformingen av skannere forskjellig etter merke, og så må du ta kontakt med skanneren bruksanvisningen for den nøyaktige henting prosessen.
6

Consult bilagene skannerens bruksanvisningen. De fleste skannere har lister over OBD-II koder der. Du kan også trenge å finne Mazdas unike OBD-II supplerende koder på internett (se Ressurser). Slå opp hver av feilkoder oppført på skannerens read-out skjerm. Disse kode beskrivelser vil hjelpe deg å avgjøre om du kan prøve å reparere selv eller om du bør ta Miata til en Mazda sertifisert mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66557.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer