Slik tester du veivaksel Position Sensor på en 1997 Ford F-150

The veivaksel posisjon sensor i 1997 Ford F-150 gir et signal til on-board datamaskin som brukes til å bestemme turtall og hvor veivakselen er på i sin rotasjon. Etter hvert som tennene på en tone ring montert på veivakselen passerer sensoren en spenning blir indusert i sensoren. Dette signalet sammen med kamaksel posisjon sensor signal brukes av kjørecomputeren til å beregne og kontrollere tenning og drivstoff injektor drift. Du trenger
Hjulklosser
Floor jack
Jack står
Digital volt /ohm meter
Socket satt
Vis flere instruksjoner
1 < p> Blokker bakhjulene med bremseklosser klemt fast mot bakhjulene. Hev foran lastebilen med et gulv jekker er posisjonert under den fremre tverrbjelken. Slip bukker under rammen og senke jekken før bilen hviler på bukker.
2

Koble veivaksel posisjon sensor ledningsnettet kontakten fra sensor plassert på fronten av motoren til venstre av veivakselen skivene. Vri tenningsnøkkelen til "Kjør"-posisjon, men ikke start motoren.
3

Fest en automotive krets tester på batteripolene. Bilindustrien krets tester er en type test lys som krever batteristrøm. Det vil indikere ikke bare hvis det er strøm på kretsen, men bakken også, uten å trekke for mye strøm som kan skade dyre PC-komponenter. Test ledningsnettet for å bekrefte at batterispenningen blir levert til sensoren ved å berøre sondeenden på testeren til terminalene i veivaksel posisjon sensor ledningsnettet kontakten. En ledning skal indikere makt og den andre bør indikere bakken når analysert med testeren. Kontroller sikringene hvis batterispenningen ikke blir levert til sensoren.
4

Vri tenningsnøkkelen av. Still den digitale volt /ohm meter for å måle A /C spenning. Klippet ledningene til måleren til pinnene i veivaksel posisjon sensor. Rotere motoren for hånd med en socket og skralle eller breaker bar på veivakselen skivene bolt.
5

Overvåk meter mens du roterer motoren. Som veivakselen beveger sensoren skal sende en pulserende a /c spenning som varierer mellom 0 og 0,05 volt. Bytt sensoren hvis spenningen ikke varierer som beskrevet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68083.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer