Hvordan diagnostisere en bil som ikke vil starte

Vi er avhengig av våre biler hver dag for å komme oss til jobb, skole, og diverse andre arenaer. Det er en forferdelig følelse når du slår på tenningen og bilen vil ikke starte. Diagnostisering årsaken kan spare deg for en dyr slep eller en tur til garasjen. Alle verktøy og materialer du trenger for å fullføre diagnostikk er tilgjengelig mot en bildeler forhandler. Du trenger:
Batteri startkabler
Liten hammer
Long skrutrekker eller metall stang
3/8-inch eller 1/4-tommers skralle
Spark plug socket

Vis flere instruksjoner
en

Kontroller batteriets kabler og batteriets ladenivå. Åpne panseret på bilen og sørge for at alle dine batterikablene er festet til batteriet riktig. Fest startkabler til bilen og forsøke å hoppe starte bilen ut av en annen. Hvis bilen hoppe starter, fjerne kablene og ta bilen til service for å få batteriet fulladet eller diagnostisert på en tester.
2

Sjekk tenningslåsen ved å vri tenningsnøkkelen til "tilbehør" posisjon. De lyser i dashbordet vil komme på hvis bryteren er bra. Forutsatt at batteriet ikke er død, bør lysene på dashbordet kommer på. Hvis lampene ikke lyser, og du vet at batteriet er bra, er tenningslåsen mer enn sannsynlig roten av problemet.
3

Sjekk bensinpumpen ved å vri nøkkelen til "tilbehør" posisjon og lytte etter en mekanisk motor til lyd. Motoren vil lesten til to sekunder, så den klargjør motor med drivstoff. Vri nøkkelen av og til "tilbehør" posisjon to til tre ganger. Hvis du ikke hører motoren, så din bensinpumpen kan trolig være dårlig. Hvis motoren høres bra ut, bremser da eller slynger ned, det er et tegn på at pumpen kan være dårlig.
4

Sjekk din starter ved å forsøke å starte bilen. Hvis du ikke hører en klikkelyd i det hele tatt, eller det er et klikk og batteriet er bra, så din starteren er sannsynligvis roten til problemet ditt. Du kan forsøke å flytte starteren plassering ved å trykke på en metallstang mot starteren kropp og banke på det med en liten hammer. Hvis bilen starter etter at du trykker på starteren, deretter erstatter starteren umiddelbart.
5

Sjekk luftstrømmen ved å forsøke å starte bilen. Hvis motoren dreier, men vil ikke fyre opp, vri nøkkelen av. Sjekk hele luft inntak. En av de mest oversett årsakene til en bil ikke starter er en dårlig luftfilter. Dersom kjøretøyet ikke kan puste riktig, vil det ikke starte. Fjern eventuelle rester fra luftinntaket system som er synlig for deg.
6

Sjekk gnist av bilen ved å fjerne en eller to av tennplugger. Bruk en skralle og Plugghetter å fjerne disse pluggene. Hvis pluggene er alvorlig sorte eller den hvite keramiske viser noen tegn til sprekker, erstatte alle dine plugger. Kontroller tennpluggen ledninger for tørråte, skader eller sprekker. Bytt ledningene om nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65463.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer