Hvordan selv-diagnostisere Auto Motor Problemer

Self-diagnostisering motorproblemer sporer opp kilden til problemet ved å bruke en metode for eliminering. Takle de større, mest sannsynlig komponenter før innsnevring fokus på mindre, mer kompliserte deler. Hvordan bilen oppfører seg er en stor indikasjon på hva som skjer. Grov tomgang, dårlig start, tap av makt og slutte mens du kjører er alle hint som vil lede deg i riktig retning. Sjekk din dash panel klynge for åpenbare tegn på funksjonsfeil. Du trenger
Volt meter eller
multimeter
Fuse tester
kode skanner
Repair manual
Vis flere instruksjoner
en

Test dynamo og batteri for svak utgang. Koble en volt meter eller multimeter til de positive og negative batteripolene mens motoren er slått av. Dette tester strøm i batteriet. Et sunt batteri leser mellom 12,5 og 12,8 volt. Sveiv motoren og test igjen. Dette tester dynamoen makten og lesing bør være mellom 13,6 og 14,3. Hvis avlesningene er under det normale, er en erstatning nødvendig.
2

Kontroller sikringene for pauser. Sikringsboksen er vanligvis under dashbordet i nærheten av rattstammen eller under panseret i en firkant kupé. Enten dra hver sikring manuelt for å inspisere dem visuelt eller bruke en sikring tester. Jord tester, slår motoren på uten spy og la tuppen hver av sikringene. Hvis bare den ene enden av en sikring fører til at testeren lys, i stedet for begge, er sikringen ødelagt og må byttes ut.
3

Trekk motoren koder. Enten bruke nøkkelen on-and-off-sekvens, der kodene blinke fra "Check Engine" lyset, eller bruke en skanner. Plugg skanneren i ALDL (samlebåndet Diagnostic Link) port under dashbordet, vri om nøkkelen på og følg instruksjonene på skjermen. Motoren koder fortelle deg hva problemet datamaskinen har oppdaget.
4

Se etter mønstre i motorproblemer. Vanskeligheter spy mens kald eller varm, overoppheting, kjører fillete ved høye hastigheter eller i ulendt terreng er alle tegn som peker til kilden til problemer. For eksempel kan en bil som kjører fint en lav hastighet, men dårlig i høy hastighet har løse eller dårlig jordet ledninger, løse belter eller skadede slanger.
5

Start motoren og se under panseret. Sjekk for vibrasjoner eller bevegelser i de motordeler, for eksempel ødelagte ledninger og løse eller revet belter. Disse problemene er lettere å få øye på når motoren er i gang.
6

Se etter tydelige tegn på slitasje eller skade. Sjekk radiatoren for tilstopping, inspisere batteriet, dynamo, vannpumpe og tennplugger for korrosjon. Sveiv motoren og kjøre til driftstemperatur. Kontroller at viften går, og at termostaten åpner til å avlaste motor varme. Trykk på øvre radiator slangen for å teste for varme, er et tegn på at termostaten åpner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65462.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer