Feilsøking av en 1986 Subaru GL Fuel Pump

Hvis du har problemer med Subaru GL drivstoffpumpe, ikke automatisk anta at problemet ligger hos selve pumpen. Prosessen for å gjøre reparasjoner på noen bil er å starte med den minst kostbare mulig problem og jobbe deg gjennom hver enkelt. Hvis du til slutt finner ut at du må endre drivstoffpumpe, kan du ta vare på prosjektet selv. Prosjektet vil ta bare et par timer. Du trenger
Fuse avtrekker
skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Åpne motorrommet og finn reléboksen på førersiden av bilen. Det vil være på fender godt, i nærheten av brannmuren. Lirke lokket til reléboksen åpne den forsiktig ved hjelp av skrutrekkeren. Finn bensinpumpen stafett i henhold til diagrammet på innsiden av relé boksen lokket. Velg ett av de andre releer som er det samme som bensinpumpe releet og ta det ut ved å trekke den rett opp.
2

Fjern bensinpumpen stafett ved å trekke den rett opp og sett lignende stafetten på sin plass. Utskiftningen stafetten skal være en som du vet virker. Vri om nøkkelen på og lytte til en surrende lyd som indikerer at bensinpumpen fungerer. Hvis det ikke er noen endring, vri nøkkelen av og sette releer i sine opprinnelige steder.
3

Sett dekselet tilbake på stafetten boksen ved å klikke det plass, og lukk motorrommet . Finn sikringsboksen på innsiden av bilen, førersiden, under dashbordet. Fjern lokket på sikringsboksen ved å løfte den av. Finn bensinpumpen sikring i henhold til diagrammet på innsiden av sikringsboksen lokket. Trekk sikringen ved hjelp av sikringen avtrekker.
4

Sjekk midten av sikringen for å se om glødetråden er brent. Hvis sikringen er brent, må du erstatte det. Når du har en ny en i, vri om nøkkelen på og lytte igjen for surrende lyd. Hvis sikringen er fine, så du må skifte pumpen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67277.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer