Slik feilsøker en Slipping Powerglide

The Powerglide overføring, produsert av General Motors i 1950 og inn i 1970-årene, hadde en to-trinns automatisk girkasse og brukte en hydraulisk operert momentomformer. Det var kjent for sin holdbarhet og enkelhet, spesielt beundret av race car entusiaster. Den ble erstattet av Turbo Hydramatic, men Powerglide ble fortsatt brukt i løpet av 1970, og ble tilbudt i V8 og 6 sylindrede motorer. Feilsøking en slipping Powerglide overføring innebærer en prosess med eliminering, ved hjelp av noen enkle tips og verktøy. Du trenger
Rags
Shop lys
plakat bord (hvit)
Floor jack
Jack står
Skrutrekkere
Vehicle reparere manuell
Manometer

Vis flere instruksjoner
en

Start og kjør motoren til den når driftstemperatur, noe som er varmt nok for normale kjøreforhold. Sett overføring velgeren i "Drive"-posisjon og akselerere jevnt. Legg merke til om noen forsinkelse eller etterslep resultater fra take-off, eller bare etter å plassere overføring i stasjonen. Stoppe bilen og sette velgeren i "Reverse". Sikkerhetskopiere sakte, merke hvis noen lag resultatene mellom akselerasjon og overføring bevegelse. Glidning i enten giret indikerer et væskenivå eller overføring pumpe problem.
2

Ta bilen til en stor parkeringsplass, fri for trafikk og hindringer. Begynn med å kjøre i en rett linje ved lav hastighet - 10 til 15 mph. Lag en stram akselererende høyre eller venstre sving og varsel om overføring kobles midlertidig, eller hvis motoren raser. Ved glidning inntreffer, betyr det fluidum har helte til den ene siden av overføring tilfellet midlertidig drenerende overføring pumpen. Dette resulterer når væskenivået er lavt eller forurenset, eller press er midlertidig tapt i pumpen.
3

Sett bilen i "Park" og deretter skifte til stasjonen. Akselerere raskt og lytte etter skiftende av overføringen. Kjøre fort nok til å sette belastningen på kraftoverføringen, med økende akselerasjon, men ikke overskride fartsgrensen. Se etter glidning mellom girskifte, hvor motoren raser øyeblikk da fanger igjen i gir. Dette sannsynligvis skyldes en lav eller forurenset girolje nivå.
4

Plasser bilen i park og grunnfestet i nødbremsen. Løft panseret og finn overføring peilepinnen. Trekk peilepinnen fra røret og undersøke tilstanden til væske. Væsken bør ha en gjennomsiktig rød eller gul farge. Hvis væsken har en brent lukt og vises brun eller svart, eller inneholder noe hvitt eller brunt skum, er væsken forurenset og må skiftes ut. Eventuelle metallspon som vises på peilepinnen som reflekterer sollyset, eller stråler av en sterk butikk lys, indikerer overdreven peiling og utstyr material slitasje. Små mørke partikler vil peke til forringelse av klørne og band.
5

Slå av motoren. Tørk av peilepinnen rengjøre og sett den inn i overføringen påfyllingsrøret. Trekke det ut og sjekke "Cold" nivå linje på pinne. Enhver avlesning under streken, eller fraværende fra linjen, indikerer manglende væske i overføringen. Fluid bør byttes til linjen.
6

Kjør bilen til en inaktiv og i park over et rent, hvitt stykke plakaten bord i minst 15 minutter. Bruk et gulv jack å løfte de fremre og bakre deler av bilen og sted to bukker under hver side av rammen - foran og bak. Skyve under bilen og se etter eventuelle væske dråper på plakaten bord. Undersøk for lekkasjer girhus bolter og pakninger, den gråter hull i bunnen av den klokkehus, halen aksel og overføringslinjer som fører til kjøleren på radiatoren. Eventuelle lekkasjer må repareres.
7

Sjekk vakuum modulator på siden av overføringen. Det vil se ut som en liten membran med en slange koblet til den. Undersøke slangen tilkobling for en tett forsegling, og spore vakuum linjen tilbake til inntak manifold for floker, deler eller sprekker. Noen hvesende støy som kommer fra vakuum modulator betegner en dårlig forsegling på slangen eller en sprukket membran. Re-spleise noen defekt slange, og bruk en flat skrutrekker for å sørge for at alle koblingsklemmer er stramt.
8

Koble til en adapter slangen fra en trykkmåler til trykk-porten på overføringen. Se i eierens service manual for plasseringen av trykket port. La bilen tomgang. Les PSI (pounds per kvadrattomme) på måleren. PSI bør lese mellom 140 og 150 for en standard (stock) Powerglide overføring. Noen leser over eller under vil indikere et problem med tette linjer, stakk sjekke baller i overføring eller en defekt pumpe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68279.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer