Påvirker ABS OBD Drive Cycle

Ting pleide å være så enkel;? Motorene var det som gjorde bilen går, og bremser var det som gjorde dem stoppe. Nå, i denne alderen av kontroller og kryss-system nettverk, det er helt rimelig å lure på om ett system kan påvirke den andre. Selv om dette vanligvis ikke er tilfelle, kan du bli overrasket over hvor smarte og samarbeidsvillig moderne chassis-og motor-kontroll datamaskiner blir. Motorstyring Basics

bilen din datamaskin kontroller er i utgangspunktet et system som overvåker hva som går inn i motoren og hva som kommer ut, så trekker forskjellen å finne ut hva som skjer på innsiden. Ved hjelp av denne informasjonen, avgjør datamaskinen hvor mye drivstoff det skal injisere og graden av timing forhånd eller forsinke den skal bruke for å holde ting kjører i en jevn likevekt. Datamaskinen bruker en rekke multi-faktor algoritmer som mekanikere kan laste ned og vise som tredimensjonale "maps." Datamaskinen bruker flere forskjellige kart å skreddersy innsprøytning og tenning kontroll til å tilpasse seg stadig skiftende interne og eksterne forhold.
ABS Kontroll Basics

ABS bremser har eksistert i lang tid, og det grunnleggende har egentlig ikke forandret seg mye på den tiden. Moderne ABS-systemer bruker en magnetisk wheel-speed sensor på hvert hjul for å finne ut hvor fort hvert hjul spinner forhold til en annen. Over eller under en viss terskel, hvis datamaskinen bestemmer at ett hjul spinner betydelig tregere enn en annen er, så det forutsetter at hjulet har låst og utgivelser bremsetrykk til det. En væsketrykk akkumulator leverer raske serieopptak med press for å hjulene som spinner for fort, eller å re-levere trykk til et hjul utgitt tidligere.
Normal ABS og OBD Computer Interaction

I en standard bil, motor kontroll og ABS-systemer er helt separate enheter, verken vet eller bryr seg om at den andre enda eksisterer. Den tradisjonelle tilnærmingen har vært å bruke en datamaskin til å styre motoren - og noen ganger overføring - og en annen for å kontrollere ABS-systemet. Den eneste gangen disse datamaskinene selv komme i kontakt er i kretskortet som leverer strøm til begge eller bak dashbordet der readouts er. Så, nei - i de fleste biler, kan ABS-systemet ikke og vil ikke påvirke motorens programmering kartet eller om bord diagnostiske stasjonen syklus
Spesielle tilfeller

. ovenfor er sant for de fleste biler, spesielt eldre, men datanettverk, traction control, stabilitetskontroll og datastyrte differensialer kan kaste en betydelig apekatt skiftenøkkel i den aktuelle teori. Alle disse systemene bruker ABS-systemets hjul hastighet sensorer for innspill, og alle kan være nettverk med motoren-kontroll datamaskin. Tradisjonelle trekkraft kontrollsystemer brukt innspill fra drevne-hjul 'hjulforsyningsfundament systemer for å finne ut om hjulene spinner, hvis det oppdages spinning, ville antispinn fysisk nær strupeplaten med en servo. Nå, derimot, TC og SC er like sannsynlig å kontrollere hjul-spinn ved å hemme tenningen timing, noe som sikkert påvirker OBD-stasjonen syklus. Med datanettverk, kan produsentene omprogrammere motoren å gjøre nesten alt på sparket, inkludert økning eller reduksjon motorbrems å bistå ABS-systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68400.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer