Hvorfor det dørlåser Work & Nøkkel Fobs ikke?

Fjernkontroller fjernkontrollene er bare en av de moderne bekvemmeligheter som vi ser hver dag, men ikke ofte tenker på med mindre noe går galt. Som alt annet på bilen din, tillit til at fob systemet eventuelt vil kreve oppmerksomhet av noe slag, men ikke frik ut. Det er flere mulige årsaker til at fob ikke fungerer. Døde Fob Batteri

Din nøkkel fob er egentlig en radiosender. Fjernkontrollene bruker vanligvis en flat-cellers batteri lik, men større enn de som brukes i klokker, og de er vanligvis ikke oppladbare. Nøkkelen fob bruker ikke mye strøm, men du vil tømme det litt hver gang du låse opp dørene, auto-starte bilen eller kvitre finneren å skremme katter. Disse batteriene, som alle andre, vil også etter hvert selvutlade selv om du aldri bruker fob. Kall det konstruert foreldelse hvis du vil, men noen produsenter faktisk lim den fob saken sammen slik at batteriskifte er fysisk umulig, i tilfeller som dette, du skal kjøpe en ny fob og betale for å re-synkronisere den til bil. Selvfølgelig kan du alltids kutte fob åpen med en Dremel, erstatte batteriet og spare noen hundre dollar.
Sleep Mode

Bilen bruker en liten transceiver i drosje til å plukke opp signaler fra fob og fortelle dørene for å låse eller låse opp. Det transceiver krever en liten, men konstant mengde strøm slik at den kan holde kontinuerlig klar til å motta signalet fra fob din. Mange biler har en "sleep mode" programmert inn i maskinen som skal stenge alt med unntak av datamaskinens minne krets hvis bilen har sittet i mer enn noen få dager. Hvis bilen din bruker en hvilemodus for å redusere batteriets utladning under lagring, da fysisk låse opp døren med nøkkelen din skulle bringe transceiver tilbake på nettet. Hvis transceiver fortsatt ikke kommet tilbake på nettet, sjekk enhetens strøm-forsyning sikring.
Glemt koder

Nøkkelringer og transceivere bruker et system av synkronisert, "rulle" koder for å låse opp dørene. Tenk på rullerende kode som nøkkel som endres hver gang du bruker fob. Første gang du bruker den, kan den fob overføre "12345", og neste gang vil det være "54321", den transceiver vet at 54 321 er den neste koden i rekkefølge bak 12345. Dette betyr at de to må være i konstant sync for å samhandle, og som kan være et problem hvis bilens batteri eller fob batteriet dør eller opplever en midlertidig avbrudd i kraft. En sterk nok magnetisk eller elektrisk felt kan også scramble fob minne, enten tilbakestille den og kaster den ut av sync eller slette det rent.
Omprogrammere Fob
p Hvis du bytter batteri i fob og merk av transceiver sikring for å sikre at selve systemet fungerer, så oddsen er at fob og transceiver har gått ut av sync. Prosedyrer for re-synkronisering de to varierer, noen ligner bilindustrien tilsvarer Hokey Pokey. For eksempel er omprogrammere prosedyre for 2004 Toyota Sienna å åpne sjåføren side døren, sette inn og ta ut tenningsnøkkelen to ganger i løpet av 5 sekunder, lukket døren og åpne den to ganger, sett ut tenningsnøkkelen og fjerne den, åpne og lukke døren to ganger, setter tenningsnøkkelen, lukk døren vri nøkkelen av og på. Hvis produsenten ikke har en omprogrammering prosedyre som dette, kan det hende du må ta bilen til en bilforhandler for å ha de to re-synkroniseres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68401.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer