Slik feilsøker Stikker Trommelbremser

Trommelbremser er vanlig på eldre biler, og på rimeligere biler de fortsatt brukes ofte på bakhjulene. Mens ikke så effektiv og pålitelig som moderne skivebremser, trommelbremser har fordelen av å være mindre kostbart og lettere, og når det brukes i den bakre stilling de ikke alvorlig svekke bremsefunksjonen. Parkeringsbremsen mekanisme kan også være innarbeidet i en trommelbrems, lindre behovet for en separat parkeringsbrems mekanisme. Dessverre, etterlater den mekaniske kompleksiteten i trommelbremser mange muligheter for problemer, noen som kan føre til at bremsene til å feste. Du trenger
Lug mutter skiftenøkkel
Jack
Aksel står
Nøkler
Tenger
Skrutrekkere
Mallet
Vis flere instruksjoner

1

Park bilen på et flatt og jevnt underlag. Ikke satt i nødbremsen. Sette en automatisk girkasse i "park", eller en manuell girkasse i første eller revers.
2

Sett på parkeringsbremsen. Vanligvis bør det ta seks til ti klikk av pedalen eller å stille inn på bremsen, og motstanden av pedal eller spak bør øke ytterligere den flyttes. Hvis parkeringsbremsen er for stramt da bare et par klikk vil bli pålagt å sette på bremsen. Hvis den etterfølgende bremseskoen i trommelen stikker, vil håndbrekket eller pedal føler slakk helt fram til parkeringsbremsen engasjerer.
3

Løsne parkeringsbremsen. Delvis løsne mutrene på begge bakhjulene. Jekke opp bakre del av bilen og la den hvile trygt på aksel står. Fjern begge bakhjulene.
4

Fjern trommer på begge bakhjulene. Noen trommer er sikret med to eller fire bolter, noen med to skruer, og andre med ingenting. Fjern eventuelle festeboltene eller skruer og trekk trommer av. Hvis trommelen er beslaglagt, trykker den fast med en hammer på forsiden skulder å løsne. Ikke treffer kanten av trommelen hvor den møter bakplaten. Også enkelte tromler har et hull nær bunnen av trommelen som tillater tilgang til regulatoren mekanisme. Hvis trommelen stikker, kommer gjennom hullet med en liten skrutrekker og drei justeringshjulet for å løse opp spenninger på bremseskoene.
5

forsiktig undersøke brems mekanismer på begge hjulene. Det er to returfjærer forbinder de fremre og bakre bremse sko, og hvis en av disse er ødelagt eller svekket, vil skoene ikke trekke skikkelig, og de vil dra på trommelen.
6

Hold regulatoren spaken ut av justerings hjulet og vri rattet frem og tilbake. Hvis justeringshjulet er på slutten av sin bane det vil tvinge skoene å dra på trommelen. En beslaglagt justeringshjulet kan holde skoene ut mot trommelen.
7

Se etter tegn på korrosjon eller ansamlinger av støv og skitt. Tunge forekomster der skoene kontakte backing plate, eller rundt pivot poeng for justerings spaken, spaken, og bremsen beholde pins kan gripe bremsen mekanisme og hindrer skoene fra retracting normalt.
8 < p> Observer bremsesylinderen drift mens en assistent starter bilen og forsiktig presser bremsepedalen noen ganger. Ikke pump bremsene. Tillate ca fem sekunder mellom hvert trykk på bremsepedalen. Sylinderstemplet bør strekke seg når pedalen trykkes og trekke seg tilbake når pedalen slippes. En defekt sylinder kan være utvidet og holder skoene mot trommelen.
9

Observer bremsingen mens en assistent setter og frigjør parkeringsbremsen. Legg merke til at parkeringsbremsen ikke vil faktisk satt med trommelen utgitt, så ta vare ikke å bevege spaken eller pedal for langt. Bakbremsen sko skal flytte ut når parkeringsbremsen er satt, og flytte tilbake når parkeringsbremsen frigjøres. Hvis håndbremsen kabelen er rustne, bøyd eller skadet på annen måte, vil bakbremsen skoen ikke tilbake når parkeringsbremsen frigjøres, forårsaker den bakre sko å dra på trommelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65571.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer