Hvordan Test Auto Alternators

Auto dynamoer er holdbare, effektiv og sjelden krever vedlikehold. De fleste moderne dynamoer kjøre problemfritt for 100.000 miles eller mer. Hvis du opplever at din auto batteriet har mindre energi til å starte bilen, og du har sjekket batteriet, eller lysene på bilen din ser ikke ut til å være så sterke, er det mulig at dynamoen ikke produserer nok elektrisitet. Dette kan være en mangel eller spenning eller ampere. Du vil ønske å teste auto dynamo. Du trenger
Gummi hansker
Goggles
multimeter
Helper
Vis flere instruksjoner
en

Ta på gummihansker og beskyttelsesbriller. Auto dynamoer generere mye strøm, så du trenger for å beskytte deg mot å få elektrisk støt og elektriske gnister treffer øynene dine. Sikre at du ikke har løse klær eller smykker, som du trenger for å starte motoren for å teste dynamoen.
2

Åpne bilens panser. Start motoren, og la den gå på tomgang i noen minutter. Still ditt multimeter for å måle volt. Hvis det er en variabel multimeter, sette spenning i størrelsesorden 10 til 20 volt.
3

Sett sensoren på enden av den røde ledningen som festes til multimeter din på den positive terminalen til batteriet. Terminalen er merket med "+". Sett sensoren på enden av den sorte ledningen festet til multimeter på minuspolen på batteriet.
4

Les multimeter skjermen. Det vil lese mellom 13 og 15 volt hvis dynamoen fungerer som det skal. Hvis det er mindre enn 13 volt, kan dynamoen ikke fungerer ordentlig.
5

Få en hjelper til å sitte i bilen og øke motorens turtall er til 2000 rpm. Kontroller spenningen fra generatoren ved hjelp av multimeter på samme måte som før. Det vil lese mellom 13 og 15 volt om det fungerer ordentlig. Hvis det står høyere eller lavere, så spenningsregulator i dynamoen din må kontrolleres av en profesjonell. Øke turtallet øker spenningen, men en korrekt drift spenningsregulator automatisk kompenserer og holder den mellom 13 og 15 volt.
6

Reduser motorens turtall tilbake til tomgang. Still ditt multimeter for å måle ampere. Plasserer den i 50 til 100 ampere variere dersom multimter er justerbar. Korrekt drift dynamoer produsere mellom 50 og 100 ampere i gjennomsnitt.
7

Sett sensoren på enden av den røde ledningen til den positive batteripolen, og deretter sette den andre sensoren på den negative terminalen. Les multimeter skjermen. Det bør være 50 og 60 ampere.
8

Få en medhjelper til å slå på alt elektrisk utstyr i bilen. Du trenger slå på lysene, varmeapparat-fan, vindusviskere, bak-vinduet defroster, stereo og alt annet som går utenfor bilens batteri.
9

Bruk multimeter på samme måte som før, og avlese displayet. De ampere øke betydelig, hvis dynamoen fungerer. Forvent en leser over 75 ampere, avhengig av hvor mye utstyr du har slått på. Hvis det er lite eller ingen øke din dynamo er ikke justert for den energien som kreves for å drive dine elektriske artikler så du trenger for å få det sjekket.
10

Gjenta ampere test, men få din hjelper til å øke turtallet til 2000 rpm. Ampere økning, men bare litt, hvis dynamoen fungerer.
11

Slå av elektrisk utstyr i bilen og slå av motoren. Lukk panseret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66255.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer