Hvordan sjekke en Stuck Engine Valve

Alle motorer har inntak og eksos ventiler. Ventiler åpne for inntak drivstoff eller utvise eksos. De stenger når deres syklus er fullført. Valve stammer sitte i lange rørformede guider som gir et spor for dem å bevege seg opp og ned i. kamaksel løfter og slipper ventilene enkeltvis, eller de har vippearmer, fjærer, løftere og presse stenger for å hjelpe dem. Noen ganger ventil stick åpen eller lukket, forårsaker en motor gå glipp av. Stuck ventiler kan ha alvorlige konsekvenser for motorytelse og levetid på motoren. De må ivaretas raskt for å unngå katastrofale motorhavari. Diagnosen bør utføres umiddelbart. Du trenger
Socket sett
Skralle
Assistant
Penn og papir
Compression måle
Plug ledning verktøy
Vis flere instruksjoner

1

Se etter noen "Check Engine" lys som lyser på instrumentpanelet under normal drift av motoren og kjøring. Hvis du ser varsellampe med en "Utslipp" indikator det kunne bety problemet direkte knyttet til en frossen ventil. O2 (oksygen) sensorer kan plukke opp en defekt air-drivstoffblandingen i eksosanlegget.
2

Lytt til en merkbar motor glipp rett etter oppstart. En kald motor vil foredle noen stikker ventil problem fordi ventilen stammen og guide har minimum klaring når det er kaldt. Du kan oppdage en periodisk miss eller nøling som går bort etter at motoren varmes opp.
3

Vær på vakt for en motor overoppheting som vises på dashbordet lyser. En fastkjørt eksosventilen i den lukkede stilling gir ekstreme sylindertemperaturer. Lytt etter en pinge eller rasling motorstøy, i samarbeid med pre-start (etter forbrenning av drivstoff). Hot spots på ventilen ansiktet og stempel topp føre til denne typen støy.
4

merke til noe uvanlig lukt stammer fra understellet på bilen i nærheten av katalysatoren. En råtten egg eller sterk svovel lukt indikerer en mettet katalysator som ikke kan brenne bort en fet drivstoffblanding. Et inntak ventil fast i åpen posisjon tillater for mye drivstoff å passere gjennom eksosanlegget uten skikkelig brenning.
5

Ta ventilen dekker av motoren, med et passende socket og skiftenøkkel. Fjern den ene ventildeksel i tilfelle av en firesylindret eller sekssylindret motor. Koble den viktigste coil ledningen, eller plugg ledninger på viklingslaget plassering. Har en assistent sveiv motoren rundt. Se alle ventilfjærene på hodet for bevegelse. Hver ventil våren skal bevege seg opp og ned med vanlig rytme. En ventil våren som ikke beveger seg, indikerer chattere eller flytter midlertidig en stikker ventil.
6

Fjern tennpluggen ledninger fra hver sylinder med tennpluggen flytting verktøyet. Hold plugg ledninger i riktig rekkefølge og plassering. Fjern alle tennpluggene fra sine sokler med en skiftenøkkel og stikkontakt. Kontroller tennpluggen elektroder. De bør alle ha en lett brunfarge utseende. Noen plug som ser våt, svart, crusted og mørk brun indikerer en feil bensinblanding eller overoppheting problem, knyttet til en fast ventilen (forutsatt at pluggen får forsvarlig gnist).
7

Skru komprimering sporvidde på en av de sylinder steder. Sørg for at spolen eller spole pakke ledning forblir frakoblet. Har din assistent sveiv motoren rundt seks eller syv ganger og stoppe. Les psi (pounds per kvadrattomme) på måleren og ta det opp.
8

Test alle sylindere med komprimering sporvidde på samme måte og skrive ned tallene. Alle sylindrene bør lese høyt, med ingen lesing lavere enn 30 pounds eller mindre enn den andre. En eksos eller inntak ventil som sitter fast åpen eller delvis åpen vil føre til en merkbar nedgang i sylinder komprimering. En null lesing i en sylinder peker på en ventil fast i en vidåpen posisjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65912.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer