Slik feilsøker en 1990 S-10 Fuel System

Hvis du vet hvordan du skal få tilgang til en Chevrolet S-10 sin første generasjon on-board diagnose system, vil du spare deg for masse tid feilsøking både motoren og drivstoffsystemet. Lastebilens OBD-I-systemet samhandler med en rekke sensorer i hele bilen, og det kataloger tilfeller av funksjonsfeil. Hvis problemene blir vedvarende, vil S-10 er "Check Engine" light aktivere. Siden en 1990 S-10 forut for den aktuelle standardiserte OBD-II-regimet, må du bruke General Motors 'eldre self-testprosedyre. Du trenger
Byglingstråd
Pen
Papir
Vis flere instruksjoner
en

Forskning General Motors 'OBD-I flash koder. Brukerhåndboken inneholder verken disse kodene eller viser deres definisjoner. Det billigste alternativet innebærer å finne kodene på nettet (se Ressurser). Imidlertid krever det beste alternativet en Haynes eller Chilton repair manual for 1990 Chevrolet S-10. Du kan enkelt bestille boken ut av en forhandler som Amazon eller Barnes & Noble, men det kan være lurt å sjekke din offentlige bibliotek først. De kan ha et utlån kopi eller en kopi som ligger i deres nonlending referanse delen.
2

Print ut kodene, hvis du fant dem på nettet. Hvis du bruker en Haynes manual, kopiere alle kodene som handler direkte med S-10 drivstoffsystem. GM flash kode 36, for eksempel avtaler med "tenning krets feil." Du kan også være lurt å ta notat av utslippene-relaterte koder, som de som arbeider med eksosen omdirigering (EGR).
3

Åpne S-10 førersiden dør. Plasser referansemateriale enten i midten konsollen eller på passasjersetet foran. Skyv S-10 er nøkkelen i lastebilens tenning sylinder. Må ikke vri om nøkkelen ennå.
4

Se under lastebilens rattstammen. Der vil du finne samlebåndet data link tilkobling. De ALDL knytter deg til S-10 er OBD-I-systemet. Det er en 12-slot hub.
5

Se på den øverste raden av sporene på ALDL. Helt til høyre og ved enden av raden finner du to spor ved siden av hverandre. Dette er spor "A" og slot "B." Koble de to med jumper wire.
6

Vri nøkkelen i S-10 tenningen sylinder. Dette vil skru på elektronikken i trucken, og det vil aktivere lastebilens OBD-I-systemet. Ikke vri nøkkelen helt å starte motoren.
7

Plukk opp dine skriveferdigheter materialer, og kopiere ned kodene blinket gjennom "Check Engine" light. GMs koder er grupper av to tall. Den første er formidlet med en blits, og den andre er formidlet med en kortere flash. For eksempel er GM kode 12 representert ved en flash og to mindre blinker.
8

Finn koding definisjonene i dine kildemateriale. Du kan ignorere GM kode 12. Denne koden begynner alltid koden hente prosessen, og du vil se den bare en gang. Det viser ikke til noen problemer, slik at du kan ignorere det uten konsekvens.
9

Slå det elektriske systemet. Fjern jumper wire fra ALDL og pop lastebilens hette. Begynn å feilsøke både motoren og drivstoffsystemet. Ikke bare se inn i de problemene detaljerte ved koding definisjoner, men også systemet som helhet. For eksempel, hvis du har en kode å gjøre med en EGR krets svikt, undersøke at krets og resten av EGR-systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67085.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer